Salut

La xocolata negra ajuda a baixar la tensió arterial fins a cinc punts

Un estudi ha revelat que la xocolata negra pot contribuir a baixar la tensió arterial fins a cinc punts, ja que conté polifenoles semblants als que es poden trobar en un got de vi. Investigadors de la Universitat de Colònia, a Alemanya, han descobert que la xocolata pot ser bona per a la salut després d'haver dut a terme un experiment amb tretze persones que tenen hipertensió moderada. A una meitat se'ls va demanar que ingerissin tres onzes de xocolata blanca al dia durant dues setmanes i l'altra meitat que fessin el mateix amb xocolata negra.

Actualitzat
L'estudi, publicat a "JAMA", afirma haver detectat baixades de fins a cinc punts en la tensió sistòlica dels participants, a causa d'uns pigments anomentats polifenoles, que compten amb propietats antioxidants amb capacitat per neutralitzar l'acció dels radicals lliures, unes mol·lècules inestables i altament reactives que fan malbé els teixits per oxidació en l'organisme. Malgrat que la tensió arterial no va baixar tot el que es desitjava en el grup sotmès a l'estudi, aquests resultats "poden servir per iniciar una aproximació a les vies per aconseguir reduir la pressió sanguínia", segons ha assegurat el doctor Dirk Taubert, autor de l'estudi. Taubert ha negat que els participants augmentessin de pes durant l'estudi, ja que "van deixar de prendre altres dolços durant les dues setmanes". "És possible que a partir d'ara puguem pecar amb una mica menys de remordiments", ha indicat l'expert en hipertensió de la Fundació Ochsner, a Nova Orleans, Franz Messerli.
Anar al contingut