La Xina vol "masculinitzar" els nois per combatre l'estètica de les celebritats del K-Pop

Vol combatre la influència de les estrelles mediàtiques andrògines, a les quals acusa de promoure la feminitat, que assimila a debilitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Xina

El govern xinès culpa les mares i les àvies d'haver feminitzat els fills, i amb aquesta excusa ha engegat un programa de reeducació per a nens, nois i joves.

De fet, les celebritats a l'estil del K-pop de Corea del Sud dominen la música, les xarxes socials i també la televisió al país, i molts nois adolescents segueixen l'estètica andrògina dels cantants.

Apareixen maquillats, amb arracades i un cutis molt fi, de manera que sovint es fa difícil distingir si són nois o noies.

Un conseller del Parlament xinès va acusar aquestes icones joves d'afavorir un dèficit creixent de masculinitat entre els nois.

Tot plegat suposa atribuir a homes i dones el gruix d'estereotips que s'estan combatent des de fa temps a Occident per afavorir la igualtat efectiva entre gèneres.

Hi ha mares d'adolescents que estan d'acord amb el parer del govern:

"Personalment a mi no m'agrada aquesta influència. Crec que els nois han de tenir més masculinitat, en comptes d'actuar com els famosos en l'actualitat, molt femenins."

El Ministeri d'Educació vol canviar la tendència, i ha triat l'esport com a activitat per aconseguir-ho, i un dels esports que promociona és, curiosament, el futbol americà.

En una escola com el Club de Nois dels afores de Pequín asseguren que cal fer-ho, perquè diuen que els nois són cada vegada més febles i tímids.

Segons el fundador d'aquesta escola esportiva, Tang Haiyan, els nens d'ara a la Xina tenen tendència a l'autohumiliació i a no tenir prou personalitat com per enfrontar-se a les dificultats.

Aquest entrenador atribueix aquest presumpte problema al fet que molts nens són fills únics criats per mares i àvies, que els mimen excessivament, i també que estan educats per professores.

Podeu veure aquí sencer el reportatge del nostre corresponsal a la Xina, Francesc Canals:

 

ARXIVAT A:
Xina Masclisme
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut