La Xina apuja un 50% el nombre de morts pel coronavirus a Wuhan

Amb una caiguda del 6% del PIB el primer trimestre de l'any, la Xina viu la contracció econòmica més important des que va obrir-se al món a mitjans dels 70

RedaccióActualitzat

Al focus de la pandèmia del coronavirus, la ciutat xinesa de Wuhan, van morir més persones de les que es van informar. El govern municipal de la ciutat han revisat les dades i han pujat el nombre de víctimes del coronavirus a 3.869, gairebé 1.300 més de les que havien anunciat.

També han incrementat, lleugerament, el nombre de persones infectades pel coronavirus a Wuhan, fins a 50.333.

Les autoritats asseguren que la rectificació en el nombre de casos és una mostra que la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 a la ciutat "és oberta i transparent i les dades són precises". Diuen que la revisió calia fer-la per "ser responsable davant la història i el poble i els morts".

L'IPC cau un 6,8% des del gener

La Xina, segona potència econòmica mundial, experimenta des del mes de gener la contracció econòmica més important des que va obrir-se al món a mitjans dels 70. L'aturada pel coronavirus ha provocat una caiguda del 6,8% del PIB el primer trimestre de l'any.

Els resultats econòmics trimestrals de la Xina sota la influència del coronavirus s'acaben de fer públics i són demolidors. Hi ha hagut una contracció del 6,8%, un fet sense precedents en la història recent de la Xina.

Des que l'economia del gegant asiàtic es va obrir al món, l'any 1976, el creixement econòmic del país ha estat continu, fins i tot durant la crisi financera mundial del 2008.

Treballadors amb màscares a un carrer de Wuhan
Treballadors amb màscares a un carrer de Wuhan (Reuters/Aly Song)

Tot i la forta caiguda provocada pel coronavirus, els analistes creuen que la Xina es recuperarà durant la segona part de l'any i evitarà la recessió. Això sí, es preveu un creixement econòmic entorn a l'1%, lluny de les previsions de l'FMI per a la Xina prèvies al coronavirus que pronosticaven un 6%, xifres similars a les que havia registrat el país el 2019.

Tot i que les xifres del mes de març indiquen que la Xina ja ha passat el pitjor moment, la venda minorista continua un 16% per sota de l'índex interanual. També es veu un lleuger repunt de la producció industrial, que havia caigut un 13,5% els mesos de gener i febrer.

La desacceleració econòmica xinesa provocarà un augment de persones a l'atur, que s'afegirà a una ja dèbil demanda interna provocada per la crisi del coronavirus. A l'exterior, els principals socis comercials de Pequín continuen paralitzats per la pandèmia, i les exportacions continuen frenades.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Xina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut