L'artista xinès Ai Weiwei, en una imatge d'arxiu
L'artista xinès Ai Weiwei, en una imatge d'arxiu
Pequín

La Xina prohibeix a l'artista Ai Weiwei abandonar Pequín en un any

L'artista xinès Ai Weiwei, que aquest dimarts va ser alliberat sota fiança no, podrà abandonar Pequín en el pròxims dotze mesos. Així ho ha informat el portaveu del ministeri xinès d'Afers Exteriors en una roda de premsa. Les autoritats xineses han deixat clar aquest dijous que la llibertat d'Ai Weiwei després de dos mesos i mig d'arrest no és total i al·leguen que l'artista encara es troba sota investigació judicial pels delictes econòmics de què se l'acusen. Ai Weiwei no ha pogut fer declaracions.

Actualitzat
La font oficial que ha explicat que l'artista té prohibit sortir de Pequín ha afegit que Ai Weiwei no podrà parlar amb testimonis o destruir evidències. I ha reiterat que l'artista està en llibertat sota fiança a causa del seu delicat estat de salut i per la seva disposició a pagar els impostos evadits.

Ai Weiwei, de 54 anys, és un dels artistes contemporanis amb més cartell internacional gràcies, entre altres obres, al disseny de l'estructura d'El Niu, l'estadi olímpic de Pequín. Al mateix temps, però, és una de les personalitats més crítiques amb el govern xinès. L'any 2008, per exemple, va ser molt crític amb la mala qualitat arquitectònica de les escoles arran del terratrèmol que va afectar la regió de Sichuan. Ai Weiwei va ser detingut el 3 d'abril a l'aeroport de la capital xinesa, quan estava a punt d'agafar un avió cap a Taiwan via Hong Kong.


Anar al contingut