Pequín

La Xina farà pagar per les bosses de plàstic a partir del juny

S'ha acabat rebre bosses de plàstic gratis a la Xina. A partir de l'1 de juny, una nova normativa obligarà a pagar per evitar el que ja s'ha anomenat "contaminació blanca". De fet, els comerciants que no compleixin amb la llei seran multats amb quantitats que poden arribar als 1.433 dòlars si se'ls acudeix facilitar bosses de plàstic gratuïtament. En tot cas, seran els mateixos botiguers els que podran fixar els preus de les bosses, que en cap cas podran ser inferiors al preu de cost. El govern xinès ha justificat la mesura per la necessitat de protegir el medi ambient en un país on amb qualsevol compra, per petita que sigui, s'entreguen bosses de plàstic gratuïtament a mercats i botigues.

Actualitzat

La mesura no s'aplica als embalatges plàstics que es fan servir per higiene i seguretat de productes alimentaris, tant crus com cuinats, i insta els comerciants a facilitar als clients l'ús de les seves pròpies bosses o cistells.

La campanya, que va ser anunciada fa uns quants mesos, va provocar el tancament, al gener passat, de la fàbrica de bosses de plàstic més gran del país, a la província d'Henan, que fabricava anualment 250.000 tones de producte per valor de 250 milions de dòlars.

Anar al contingut