La Xina construeix un hospital en 10 dies per fer front al coronavirus

El nou hospital, de 25.000 metres quadrats, permetrà tenir 1.000 llits més per atendre els afectats

RedaccióActualitzat

El govern xinès construeix un hospital a la ciutat de Wuhan, epicentre del nou brot de coronavirus. 10 dies per construir una instal·lació d'urgència de 25.000 metres quadrats. És el temps que ha estimat el govern xinès que necessita per crear un hospital que pugui fer front a l'allau de malalts pel nou brot de coronavirus, que ja afecta més d'un miler de persones a la Xina, segons informa el govern xinès. Ha aïllat 56 milions de persones a la província xinesa on es va originar el virus i que ja ha provocat 41 morts.

 

La Comissió Nacional de Salut de la Xina està mobilitzant personal mèdic de tot el país cap a Wuhan, principal ciutat afectada, amb més de 400 casos acumulats en les últimes hores.

Ma Xin, vicepresident de l'Hospital Huashan, ha explicat als mitjans de comunicació com estan organitzant les ajudes. De moment, s'han establert tres equips. Cadascun el componen un metge i tres infermeres.

A més a més, es preveu el desplaçament d'un equip d'ajuda de més de 205 metges i infermeres de nou hospitals de la província de Guangdong cap a Wuhan.

 

Imatge aèria construcció hospital Xina
Imatge aèria dels processos d'excavació per construir l'hospital

 

Un hospital en temps rècord

Per poder complir amb les dades establertes, el govern xinès ha enviat un equip de construcció molt nombrós. Les autoritats han mobilitzat a tots els treballadors que queden a la ciutat per garantir la construcció les 24 hores del dia.

 

Construcció hospital Xina coronavirus
La Xina ha desplaçat tots els treballadors de Wuhan per treballar les 24 hores

 

Construcció hospital Xina coronavirus
 

 

Construcció hospital Coronavirus
 

Amb la construcció d'aquest hospital en temps rècord, la ciutat de Wuhan disposarà de 1.000 llits més per atendre els afectats, que estan augmentant per moments.

 

Seguint amb el model d'atenció de la SARS

La construcció d'un hospital en tan poc temps no és res nou a la Xina. L'any 2002, es va construir un hospital d'urgència a Pequín durant un episodi agut de la SARS, un coronavirus que provoca la síndrome respiratòria aguda i que pertany a la mateixa família que el nou coronavirus detectat durant els últims dies.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus XinaSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut