Kris Wu és especialment famós a la Xina com a cantant, actor i model

La Xina condemna l'estrella pop Kris Wu a 13 anys de presó per violació

El cantant, actor i model de nacionalitat xinesa i canadenca serà deportat segons la sentència, un fet que a la Xina se sol fer després de complir la condemna

Un tribunal de Pequín ha condemnat aquest divendres Kris Wu, una estrella del pop canadenc nascut a la Xina, a 13 anys de presó per violar tres dones i convocar una orgia multitudinària.

La justícia xinesa ha trobat culpable aquest raper, actor i model de 32 anys de violar tres dones del novembre al desembre del 2020. També el condemna per convocar "una multitud per participar en la promiscuïtat sexual" el juliol del 2018, segons ha informat el tribunal a través del seu compte oficial de WeChat (el Twitter xinès).

El tribunal també ha sentenciat Wu a ser deportat. Però els advocats de la Xina adverteixen que les deportacions en aquest país solen fer-se després que l'acusat compleixi la condemna.

El 31 de juliol de l'any passat, Wu va ser detingut a Pequín després que una estudiant xinesa de 18 anys l'acusés públicament d'haver-la induït, a ella i a altres noies, algunes d'elles de menys de 18 anys, a mantenir relacions sexuals amb ell.

Wu també ha estat condemnat a pagar 600 milions de iuans --uns 80 milions i mig d'euros-- per frau fiscal. El tribunal considera que Wu va evadir a través de diverses empreses la meitat dels impostos, prop de 13 milions d'euros dels 25 que hauria d'haver pagat pels seus guanys entre el 2019 i el 2020.

En el moment de la seva detenció, Wu era ambaixador de 15 marques, que van trencar immediatament els vincles amb ell.

Funcionaris de l'ambaixada canadenca a Pequín, que han assistit a la lectura de la sentència, no han fet cap declaració de moment.

El raper Kris Wu en una actuació el 2018 (Reuters/Fred Thornhill)

Mundialment famós, Kris Wu és una estrella a la Xina, on també ha fet col·laboracions i donacions filantròpiques. Les acusacions de violació han fet que les 15 marques de luxe de les quals Wu era ambaixador --com Bulgari, Lancôme, Louis Vuitton i Porsche-- hagin suspès els contractes que tenien amb ell.

Qui és Kris Wu: model, actor i cantant

També conegut com a Wu Yifan, Kris Wu va néixer a la Xina el 1990 amb el nom de Li Jiaheng, que es va canviar per raons desconegudes. Quan tenia 10 anys va marxar amb la seva mare a Vancouver, al Canadà, d'on també té la nacionalitat. Amb 15 anys va tornar a la Xina, on es va estar poc temps per tornar al Canadà, on va acabar els estudis.

El 2008, quan tenia 18 anys, va participar en una audició para unir-se a SM Entertainment al Canadà. Aquell any ja se'n va anar a viure a Corea del Sud, on aquesta productora funciona com a gran agència per a molts grups de música i l'espectacle.

El 2012 ja va debutar al grup de K-pop EXO, on es va fer popular. Quatre anys més tard va deixar definitivament el grup després de dos anys de disputes amb el gegant de l'espectacle SM Entertainment a Corea del Sud.

El 2015 va començar la seva carrera com a actor quan va protagonitzar la pel·lícula "Somewhere only we know".? Després va actuar en altres pel·lícules taquilleres com "Mr. Six" i "Journey to the west: The demons strike back",? que van tenir un gran èxit a la Xina.

A finals del 2015 Kris Wu també va llançar el seu primer disc senzill com a solista, "Bad girl", i l'any següent va debutar com a model a la passarel·la d'hivern de Burberry a Londres.

Wu també ha participat en films com "Valérian et la cité des mille planètes", de Luc Besson.

El 2017 va fer el salt als Estats Units amb la pel·lícula "xXx: Return of Xander Cage", que incloïa "Juice", una cançó per a la qual va fer un videoclip amb Vim Diesel.

Kris Wu és especialment famós a la Xina com a cantant, actor i model (Reuters/Tingshu Wang)

 

Gran èxit a la Xina

La carrera d'estrella del pop Wu l'ha feta a la Xina. Després de l'èxit de les primeres pel·lícules que Wu va fer al país, i de triomfar amb les cançons que va compondre per als films, va ser reconegut al China International Film Festival de Londres, va ser nomenat rookie de l'any per la revista Esquire China i va ser la celebrity més jove a tenir una figura de cera al Museu de Madame Tussauds de Xangai.

"Mr. Six" va ser nominada al Festival de Venècia i va ser la pel·lícula amb més recaptació a la Xina. Però la pel·lícula "The mermaid", de Stephen Chow, on Wu feia un cameo escrit especialment per a ell, ha estat el film xinès amb més recaptació --500 milions de dòlars-- als Estats Units.

Els llançaments musicals de Wu a nivell mundial es fan des de la Xina a través de Universal Music China, Interscope Records als Estats Units i Island Records al Regne Unit, i exclouen Corea del Sud i el Japó.

Des de fa dos anys participa en una sèrie de televisió, "Qing Zan Xing", on interpreta un príncep maleït. Ara, després de la sentència, Kris Wu ha caigut en desgràcia.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaTelevisióCinemaMúsicaAgressió sexualModaXinaCanadà
Anar al contingut