Una pila d'expedients en un jutjat.
Catalunya arriba a un nou rècord de concursos de creditors.
Madrid

La xifra d'insolvències augmenta el 16,5% el tercer trimestre

El nombre d'empreses i persones en concurs de creditors ha augmentat el tercer trimestre, encara que menys que l'anterior, que ho van fer un 27,6%.

RedaccióActualitzat
El nombre d'empreses i persones que es van declarar en concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments) va augmentar el 16,5% interanual en el tercer trimestre del 2012, fins als 1.646, encara que va caure el 27,6% en comparació amb el trimestre anterior.

Segons les dades que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE), aquest retrocés trimestral es produeix després que entre l'abril i el juny els concursos van batre un rècord i van aconseguir la xifra de 2.272 en pujar el 28,6%.

L'estadística de procediments concursals publicada avui indica que la xifra de persones físiques que es van declarar en concurs es va reduir de nou, tant en taxa interanual (el 13%) com en comparació amb el segon trimestre, ja que va caure el 26,8%, fins als 180.

Per la seva banda, les empreses concursades van pujar el 21,6% en comparació amb el mateix període del 2011 i es van reduir el 27,6% en relació amb el segon trimestre.
Anar al contingut