Funeral d'un soldat nord-americà mort a l'Afganistan (Foto: Reuters)
Funeral d'un soldat nord-americà mort a l'Afganistan (Foto: Reuters)
Washington

La xifra de suïcidis de soldats nord-americans supera la de morts en combat el 2012

349 militars es van treure la vida l'any passat, segons el Departament de Defensa dels Estats Units, un nou rècord. El Pentàgon admet que la situació avança en una direcció tràgica.

RedaccióActualitzat
L'any passat van morir més soldats nord-americans per suïcidis que en combat. El Departament de Defensa dels EUA ha donat xifres de les morts de soldats el 2012 i ha indicat que 349 militars nord-americans es van treure la vida, dada que representa un nou rècord. A més, ha esdevingut la principal causa de mort entre les forces armades.

El Pentàgon admet que la situació avança en una direcció tràgica. "És una epidèmia que no pot ser ignorada", ha dit la senadora Patty Murray, que l'any passat va defensar una llei per millorar els esforços de prevenció de suïcidis i l'atenció mental per als soldats i veterans de l'exèrcit.

El Departament de Defensa ha explicat que l'Exèrcit de Terra és el que ha registrat més suïcidis, un total de 182 soldats, segons xifres preliminars, mentre que a la Marina es van treure la vida 60 soldats, 59 a la Forces Aèries i 48 a la infanteria de Marina.

Els soldats dels EUA morts en combat van ser 237 a l'Afganistan el 2012, una xifra molt per sota del nombre de suïcidis. A més, la xifra de suïcidis ha arribat al punt més alt des que va començar la guerra a l'Afganistan, el 2001.

"A mesura que la nostra nova generació de militars i veterans s'enfronten a reptes sense precedents, les dades d'avui mostren que s'han de fer més esforços per assegurar-se que no perdem el camí", ha afegit Murray.

Això, després que l'any passat el secretari d'Estat de Defensa, Leon Panetta, va reconèixer que els suïcidis eren el tema més frustrant a què va haver de fer front el Pentàgon el 2011.


Anar al contingut