Una alimentació sana és fonamental per evitar l'obesitat
Una alimentació sana és fonamental per evitar l'obesitat
Londres

La xifra de nens i adolescents obesos es multiplica per 10 els últims 40 anys

Dels 11 milions de casos al 1975 s'ha passat a 124 milions, segons un estudi de l'OMS i l'Imperial College de Londres

RedaccióActualitzat

Els casos d'obesitat entre nens i adolescents al món s'han multiplicat per 10 els últims 40 anys: el 1975 n'hi havia 11 milions de casos, i l'any passat havien pujat fins als 124 milions. Ho recull un estudi de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Imperial College de Londres.

L'informe alerta que, si continua la tendència, el 2022 -d'aquí 5 anys-, hi haurà més població entre 5 i 19 anys amb obesitat que amb insuficiència ponderal, és a dir, per sota del pes que es considera saludable.

Aquest estudi, publicat a la revista mèdica "The Lancet", és la investigació més gran que s'ha fet mai sobre aquesta matèria, i ha marribat a aquestes conclusions a partir del seguiment de 130 milions de persones i amb la participació d'un miler d'especialistes. Els autors proposen solucions com ara reduir el consum d'aliments molt elaborats de baix preu i elevat contingut calòric. També recorden la necessitat de reduir l'activitat sedentària i promoure l'esport i l'oci a l'aire lliure.

El principal autor de l'estudi, Majid Ezzati, professor de l'Imperial College, explica que tant a les escoles com a les cases s'ha de donar un pas endavant amb un canvi alimentari.

"Cal canviar els àpats que s'ofereixen en els menjadors i en les màquines de menjar. I a casa s'han de cuinar aliments més sans, també els que es posen a les carmanyoles. S'hauria de reduir les hores que els nens passen davant les pantalles i que els impedeixen fer activitats físiques."

 

Anar al contingut