Madrid

La xarxa social Facebook ja està disponible en català gràcies a la col·laboració de 823 usuaris

La xarxa social Facebook, que compta amb més de 70 milions d'usuaris actius a tot el món, ja està disponible en català. I ho està gràcies a la col·laboració de 823 usuaris, que han creat la versió en aquesta llengua de manera desinteressada i totalment voluntària. L'internauta que més ha contribuït a la traducció al català hi ha aportat més de 25.000 paraules d'un total de 29.758.

Actualitzat
La versió en llengua castellana de Facebook va fer les primeres passes el mes de febrer passat. Llavors, els directius de la companyia van informar que inclourien aviat les peculiaritats de cada comunitat de parla hispana gràcies a un procediment de traducció que es porta a terme amb la col·laboració dels usuaris.

Aquest procediment, que permet als usuaris traduir la interfície mentre utilitzen el producte, és el que ha permès la traducció de Facebook al català. Al final del procés, la comunitat decideix quines traduccions són les millors mitjançant un mecanisme de votació.

Ara, el català s'ha convertit en l'onzena llengua de Facebook. La companyia ha assegurat, a més, que ben aviat estaran disponibles les versions en gallec i en euskera, ja que un gran nombre d'internautes estan col·laborant en la seva traducció.
Anar al contingut