Internet

La xarxa s'inunda d'homenatges a Steve Jobs

Molts han sabut aquesta matinada la notícia de la mort de Steve Jobs a través d'un dels aparells que ell mateix va inventar per a Apple. També a través d'aquests dispositius ara s'està inundant la xarxa de missatges de condol, recuperant imatges i vídeos del visionari de la informàtica. Avui més que mai la poma mossegada és una imatge present arreu.

Actualitzat
El lloc web d'Apple ha canviat avui l'aspecte i homenatja el seu fundador amb una fotografia en blanc i negre i un text breu. També ha habilitat una adreça electrònica (rememberingsteve@apple.com) perquè tothom que ho vulgui hi enviï un missatge.

No són els únics. També el cercador Google, o la revista "Wired", entre d'altres, el tenen present avui. Google ha afegit a sota del seu logotip un breu text on es pot llegir "Steve Jobs, 1955-2011" i un enllaç a la pàgina web d'Apple. Per la seva banda, la pàgina de Wired s'ha tenyit completament de negre i obre amb una fotografia del fundador d'Apple.

Al llarg del dia, ha fet fortuna una imatge d'una poma amb la silueta de Jobs, dissenyada per Jonathan Mak, un estudiant de 19 anys de Hong Kong. Mak va penjar la imatge al seu Tumblr el 26 d'agost, amb motiu de l'anunci de dimissió de Jobs, i al llarg d'aquest dijous l'han anat reproduint centenars de pàgines.

"Trending topic" a Twitter

Però potser on està tenint més repercussió la seva mort és a les xarxes socials. Molts perfils del Facebook deixen veure avui el mític logo d'Apple com a homenatge a Steve Jobs. El seu nom també és "trending topic" al Twitter des que s'ha sabut la notícia, i #SteveJobs, #iSad i #thankyousteve són les etiquetes més utilitzades.

La majoria dels tuits són missatges de condol: "Gràcies, Steve", "Bon viatge", "Has fet millor el món". Però també n'hi ha molts que aprofiten per recordar algunes de les seves millors cites: "No malgastis el teu temps vivint la vida d'un altre", "Si avui fos l'últim dia de la meva vida, m'agradaria fer el que faré avui?", "Ser el més ric del cementiri no és el que més m'importa... Anar-me'n al llit a la nit i pensar que he fet una cosa genial, sí", "Si vius cada dia de la teva vida com si fos l'últim, un dia realment tindràs raó". I d'altres expressen el que per ells ha representat Steve Jobs i la seva genialitat a l'hora de transformar la informàtica.

Moltes referències, també, a la poma símbol d'Apple: "La poma de Déu va temptar Eva; la de Jobs, el món", "Tres pomes van canviar la humanitat: la d'Eva, la de Newton i la de Jobs".

Tampoc falten acudits: "Què és ser progre, papi? Acusar Steve Jobs de porc capitalista i que al peu del tuit hi digui 'missatge enviat des del meu iPad'".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut