Una noia de Cornellà de Llobregat, assassinada al Regne Unit per la seva exparella
Pancarta contra la violència masclista en una manifestació (EFE)

La xarxa respon a Vox per posar en dubte la feina contra la violència masclista

Al hashtag #ApuntaMiNombreVOX hi han participat treballadores en l'àmbit de la violència masclista, així com representants de diferents partits polítics i activistes

Actualitzat

Centenars de persones s'han sumat al hashtag #ApuntaMiNombreVOX en rebuig a la petició de Vox d'accedir als noms de personal d'Andalusia que treballa en les Unitats de Violència de Gènere. El hashtag ha estat impulsat per Cristina Fallarás, l'escriptora que també va impulsar el #Cuéntalo.

#ApuntaMiNombreVOX és "trending topic" des d'ahir al vespre, i milers de persones d'arreu de l'estat s'han solidaritzat amb els treballadors d'Andalusia. Una gran part de les piulades són de persones que treballen en l'àmbit de la violència de gènere i reivindiquen la seva feina.

Algunes de les piulades són de supervivents de violència de gènere, que reivindiquen la feina que fan els treballadors en aquest àmbit i la necessitat que existeixin aquests espais.

S'hi han sumat també representants de partits polítics, periodistes i activistes, com el cas de Cristina Narbona, presidenta del PSOE; Marta Sorlí, diputada de Compromís, o Ana Pardo, directora de Público. La secretària general del PSOE a Andalusia, Susana Díaz, i l'alcaldesssa de Barcelona, Ada Colau, també hi han participat.

   

La petició feta per Vox a la Junta d'Andalusia té l'objectiu de "fiscalitzar i comprovar" les ajudes concedides entre els últims anys, segons explica el seu portaveu al Parlament andalús. Reclamen els noms dels membres dels equips psicosocials dels jutjats de família i equips de menors a les vuit províncies d'Andalusia i dels treballadors de les Unitats de Violència de Gènere entre els anys 2012 i 2019.

ARXIVAT A:
Violència masclistaTwitter
Anar al contingut