Creació de Dolors Boatella (@DolorsBoatella)

La xarxa es mofa de la suposada connexió entre l'independentisme i Rússia

L'ambaixada russa a Espanya diu que als 10.000 soldats que havien d'arribar a Catalunya se li han d'afegir encara dos zeros més

RedaccióActualitzat

La suposada vinculació de l'independentisme amb el Kremlin ha desencadenat una allau de respostes iròniques i mems a la xarxa.

La guspira l'ha encès l'ambaixada russa a Espanya, que a través del seu perfil oficial de Twitter i a la web s'ha rigut de la connexió que investiga el jutge entre Catalunya i Rússia en el marc de l'operació Volhov.

Amb un to sarcàstic, assegura que als suposats 10.000 soldats que havien d'arribar a Catalunya per lluitar per la independència se li han d'afegir encara dos zeros més. En la mateixa línia, assegura que aquest contingent seria transportat amb els avions soviètics que van ajudar l'exèrcit republicà el 1936.

A la foto del tuit, l'ambaixada russa ha etiquetat el compte oficial de la Moncloa i del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya, a més de diversos mitjans espanyols. Dotze hores després de la seva publicació, la piulada acumula gairebé 40.000 reaccions.

De fet, el to irònic de la diplomàcia russa és habitual en altres perfils oficials de les seves ambaixades arreu del món. Recentment, amb manifestacions per negar l'enverinament del líder opositor rus Aleksei Navalni en el compte de l'ambaixada russa al Regne Unit.

No només l'ambaixada russa s'ha mofat públicament de la Guàrdia Civil i la suposada trama. Centenars d'usuaris han fet la seva particular connexió entre els referents catalans i els russos:

 


La Viquipèdia ha aprofitat aquest dimecres per citar una referència cinematogràfica amb trama d'espionatge rus.

Tamara Carrasco, l'activista de Viladecans que va ser detinguda per terrorisme en el marc d'accions dels CDR el 2018, no s'ha quedat al marge de la ironia a la xarxa sobre les connexions russes.

El diputat d'EH Bildu, Jon Iñarritu, ha advertit a la Guàrdia Civil que "els russos els estan trolejant".

El periodista Jordi Borràs ho ha qualificat de "trama kafkiana" i "surrealista".

ARXIVAT A:
Procés catalàRússia
Anar al contingut