Barcelona

La xarxa es debat entre la crítica i el suport a Camps després de la seva dimissió

La xarxa es debat entre la crítica, el suport i la burla després de la dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat Valenciana, segons ha anunciat ell mateix aquest dimecres a la tarda, com a "sacrifici personal" i per tal de no perjudicar Mariano Rajoy en les eleccions generals que s'han de fer pròximament. Al Twitter, etiquetes com ara #Camps, #campsxoriço o #adioscamps recullen les aportacions dels tuitaires, mentre que els comentaris de suport es concentren sobretot a un grup de Facebook i a un espai de la web del PP valencià dedicat a recollir mostres d'ànim a l'expresident valencià.

Actualitzat
El Twitter ha estat matiner a fer-se ressò de la notícia de la renúncia de Francisco Camps com a president de la Generalitat Valenciana. Molts tuitaires posaven el focus en una dimissió que es coneixia a primera hora de la tarda i organitzen les seves informacions i opinions amb etiquetes com ara #Camps, #campsxoriço,  #gurtel, #adioscamps i #trestristestrajes. Els dos primers són "trending topic" a Catalunya.

L'anunci, de sorpresa, de Camps ha convulsionat una xarxa social que recull comentaris de suport, que lamenten la renúncia així com també crítiques, preguntes i aportacions amb acidesa i humor. Alguns tuitaires comenten detalls de la compareixença del ja expresident, com ara algun somriure o el fet que el discurs s'ha emès per diferit: no s'ha emès en directe però després sí que s'ha pogut veure de forma íntegra.

Altres tuitaires han assenyalat el fet que Francisco Camps hagi presentat la seva renúncia com un "sacrifici personal" mentre que també s'han rescatat discursos per recordar que Mariano Rajoy va fer costat a l'expresident valencià durant la campanya electoral amb les paraules: "Camps estamos contigo". Alguns demanen noves eleccions al País Valencià mentre que d'altres exigeixen responsabilitats a qui van donar suports.

La xarxa també serveix d'aparador per a les mostres de suport. Des de fa dies, el PP valencià havia obert al seu web un espai amb el títol "Todos con Paco Camps" i que recull comentaris d'ànim i en què es lloa la figura de Camps. Aquest espai, que darrerament ha estat actiu, ja no s'actualitza des d'aquest dimecres a la tarda. Un altre punt de suport virtual és un grup de Facebook amb el mateix nom, "Todos con Paco Camps", que continua actiu després de la renúncia de Camps i que conté comentaris de valencians que expressen el seu orgull per haver tingut Camps com a president.

A través de Facebook, també s'ha convocat una "macrofesta celebració" amb motiu de la dimissió de Camps. L'acte es preveu per aquest dimecres a la tarda, a les 8, a la plaça Manises i, segons la xarxa social, es manté la convocatòria fins a les 6 del matí d'aquest dijous. Al mur, alguns s'hi apunten, i d'altres lamenten no poder ser-hi però conviden a la festa.

A la xarxa, a través del Twitter, també han començat a aparèixer algunes paròdies de frases i esdeveniments històrics aplicats a l'actualitat amb tuits com ara "Un pequeño paso para Camps, un gran paso para la humanidad", que recorda el primer pas de l'home a la Lluna, o un altre en clau espanyola:"Españoles, Camps ha dimitido".

El feix de reaccions continua, tant al Twitter com al Facebook així com en altres espais a la xarxa.
Anar al contingut