Imatge d'una xarxa de prostitució
Imatge d'una xarxa de prostitució (Arxiu)
Girona

La xarxa de prostitució de Girona captava les seves víctimes per internet

De mica en mica es van coneixent més detalls sobre com funcionava la xarxa de prostitució desmantellada la setmana passada a Girona. La xarxa d'explotació sexual captava les víctimes a través de xarxes socials i correus electrònics i va arribar a introduir a l'estat espanyol un centenar d'homes i dones procedents del Brasil per exercir la prostitució. La Policia Nacional ha informat que l'operació s'ha saldat amb un total de 22 persones detingudes per afavorir la immigració il·legal i cometre delictes contra els drets dels treballadors i relatius a la prostitució i l'associació il·lícita.

Actualitzat
Divuit prostitutes han estat arrestades perquè no tenien permís per residir i treballar a l'estat, per la qual cosa se'ls ha obert un expedient administratiu de cara a expulsar-les del país. Entre els prostíbuls inspeccionats hi ha La Paloma Blanca, de Medinyà, l'Edén Club de Fontcoberta i l'Eclipse de Mont-ras.

Les víctimes adquirien un deute amb els membres de l'organització que oscil·lava entre els 2.500 i els 9.000 euros, que havien de tornar amb l'exercici de la prostitució. Aquest deute s'anava incrementant de manera arbitrària amb conceptes com el pagament de multes per infringir normes de comportament o bé el pagament per l'ús de l'electricitat, el telèfon o la televisió.

L'import del primer servei era exclusivament per al local, el segon, per pagar part del deute contret amb l'organització i, a partir del tercer servei, el club es quedava una tercera part dels diners i la resta era per a la víctima.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut