La xarxa celebra el Dia de "Star Wars"

L'any en què en fa 40 de l'estrena de la primera de les pel·lícules de la saga la celebració ha estat de les grosses

Actualitzat

Tot va començar com una broma dels fans de "La guerra de les galàxies". La popular frase de la pel·lícula "que la força t'acompanyi" en anglès es pronuncia "may the force be with you". Fonèticament, el "may the force" sona igual que la data d'avui, 4 de maig: "May the 4th". És per això que, cada any, els entusiastes de la saga cinematogràfica celebren el Dia de "Star Wars" el 4 de maig.

N'hi ha que aprofiten el dia per tornar a veure la seva pel·lícula favorita o bé per convidar un amic a veure-la per primer cop. D'altres es disfressen i fan trobades de personatges del film de George Lucas. Encara que, en alguns casos, els suposi haver d'agafar el metro sense passar gaire desaparcebuts...

 

 

Aquest any, en què se'n compleixen 40 de l'estrena de la primera de les pel·lícules de la saga, la celebració ha estat de les grosses. A les xarxes socials, el Dia de "Star Wars" ha estat tendència durant tot el dijous. Etiquetes com #MayTheForceBeWithYouDay, #StarWarsDay, #MayTheForceBeWithYou o #MayThe4th han estat de les més utilitzades durant tot el dia.

S'hi ha penjat fotografies, comentaris o acudits. No hi han faltat referències a l'actualitat, com l'aprovació del projecte de llei que posa fi a l'Obamacare o l'expectació sobre les notícies procedents del Palau de Buckingham:

 

 

 

Des del compte oficial de les pel·lícules, també s'ha felicitat la data.

 

 

Els canals oficials han promogut el dia i, per exemple, han penjat un vídeo de l'actor que interpreta Luke Skywalker, Mark Hamill, sorprenent alguns dels fans de les pel·lícules:

 

 

L'actor també ha recordat al seu compte de Twitter altres efemèrides que coincideixen amb el Dia de "Star Wars":

 

 

La marca de joguines Lego s'hi ha sumat amb un concert de tambors robots:

 

 

Una celebració global

Orgasnimes com la NASA o Unicef, institucions culturals com el Kennedy Center o Disney s'han volgut afegir a l'efemèride:

 

 

 


 

No han estat els únics. L'astronauta Scott Kelly, les sèries "The Big Bang Theory" i "South Park" o el compte oficial de Twitter també han tingut un record per als jedis:

 

 

 


 

 

Des del món de l'esport, la lliga d'hoquei nord-americana i equips com el Porto de futbol o els Brooklyn Nets de bàsquet també han aprofitat el 4 de maig per fer referències a "Star Wars":

 


 
 
 

Entre les piulades més curioses, la de l'ambaixada russa al Regne Unit, un meteoròleg de la BBC, un estrany lligam entre el mestre Ioda i el príncep Hamlet... o la dels Mossos d'Esquadra:

 


 
 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut