Fernando Grande-Marlaska
Fernando Grande-Marlaska

Les webs de Sánchez i Interior contradiuen el seu propi decret de seguretat digital

Felip GordilloActualitzat

El govern espanyol en funcions ha aprovat un decret de seguretat digital que entrarà en vigor aquest 5 de novembre. L'objectiu, segons ha reconegut el mateix president Pedro Sánchez, és lluitar contra la "república digital" catalana. El resultat, però, pot acabar sent un problema per a moltes pàgines web d'institucions, començant per les de l'estat espanyol.

El decret, que la Generalitat considera un "155 digital", obliga totes les administracions de l'Estat a utilitzar servidors ubicats a Europa. Però, on estan ubicades les webs de les administracions espanyoles? Diversos usuaris a les xarxes socials han fet notar que pàgines com les del Ministeri de l'Interior estan en servidors dels Estats Units, i incompleixen així el futur decret del govern espanyol. El periodista tecnològic, Albert Cuesta, posava dos exemples:

 

És una comprovació que pot fer qualsevol usuari. Només cal anar a la plataforma WhoIs, una eina per conèixer el titular i els detalls d'un domini i una web, i buscar la pagina de l'administració que es vulgui. La Generalitat, per exemple, té les seves pàgines allotjades a l'Hospitalet de Llobregat.

Què passa quan mirem les webs del govern espanyol? Algunes, com les del Ministeri de Justícia o de Defensa, estan allotjades a Madrid o a Andalusia, però n'hi ha d'altres, com les d'Interior que estan als Estats Units.

La web personal de Pedro Sánchez també està allotjada fora de la Unió Europea, concretament als Estats Units.

L'expert informàtic (bitòleg, tal com s'anomena ell mateix) Benjami Villosada, explica la part tècnica en un fil de Twitter:

 

+
ARXIVAT A:
InternetDigital Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut