Tolosa

La viuda de Juan María Jauregui reclama al PP que col·labori a buscar la pau a Euskadi

L'homenatge a Juan María Jauregui s'ha convertit en un crit per la pau i el diàleg. Familiars, amics i companys de partit de l'exgovernador civil de Guipúscoa han aprofitat l'acte per reclamar al govern central que busqui la pau i al PP que s'uneixi a aquest camí. La postura més clara ha estat la de la viuda, que ha assegurat que ens trobem en un moment únic. La trobada en record de Jauregui ha tingut lloc davant del restaurant de Tolosa on va ser assassinat per ETA ara fa sis anys.

Actualitzat
Maixabel Lasa, la viuda de Jauregui i actual directora de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme del govern basc, ha fet referència al procés de pau i ha assegurat que mai hi ha hagut "un moment tan clar" per aconseguir la resolució del conflicte a Euskadi. En aquest sentit, ha reclamat als partits que es reuneixin i "empenyin" unànimement cap aquesta direcció. "Els necessitem a tots"; ho podia dir més alt, però no més clar.

Lasa s'ha dirigit a les persones concentrades davant del restaurant per llegir alguns fragments del manifest que ha signat al costat de seixanta amics i companys del seu marit. En aquest document reivindiquen la "legitimitat, i fins i tot obligació, del govern per buscar camins que portin a la pau i a la llibertat, sense contrapartides polítiques".

L'acte ha estat presidit per una fotografia de Juan María Jauregui on l'agrupació del PSE de la ciutat ha dipositat un ram de flors. El director de l'Alt Comissionat de Suport a les Víctimes, José Manuel Rodríguez Uribes, i l'edil socialista de Tolosa, Óscar Renedo, hi han estat presents, així com la viuda de Jáuregui i altres dones d'assassinats per ETA.

Com en anys anteriors, també s'ha fet un homenatge a Jauregui a Burnikurutzeta, al costat d'un monòlit en la seva memòria, on es van llançar les seves cendres. Allà, després d'una ofrena floral, Óscar Renedo, que va succeir Jáuregui com a regidor, ha lliurat la capa que vesteixen els edils durant les festes de San Juan a la viuda. Finalment, també se l'ha recordat a la seva localitat natal, Legorreta, on ha tingut lloc una altra ofrena floral.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut