La Viquipèdia rep el Premi Francesc de Borja Moll.
La Viquipèdia té 408.439 articles en català.
Palma

La Viquipèdia rep el Premi Francesc de Borja Moll per la gran promoció que fa de la cultura catalana "dins l'univers de la cultura lliure"

L'Obra Cultural Balear ha anunciat els guanyadors dels Premis 31 de Desembre, un dels quals ha recaigut en la tasca de la comunitat viquipedista catalana per la gran promoció que fa de la nostra cultura "dins l'univers de la cultura lliure".

RedaccióActualitzat

L'Obra Cultural Balear ha anunciat aquest dissabte els guanyadors dels Premis 31 de Desembre, un dels quals ha recaigut en la tasca de la comunitat viquipedista catalana.

La institució cívica i cultural de les Illes Balears ha premiat la Viquipèdia amb el Premi Francesc de Borja Moll per "la gran promoció que fa de la nostra cultura tant des del punt de vista intern, contribuint de manera decisiva a la millora dels recursos culturals disponibles en català, com des de l'òptica externa, en situar la cultura catalana en un lloc destacat dins l'univers de la cultura lliure".

El jurat també ha destacat que la Viquipèdia en català durant dos mesos ha estat l'única amb articles en llengua no anglesa i que l'organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia, que difon la Viquipèdia i els seus projectes germans, ha sigut admesa enguany com a representant de la cultura i llengua catalanes a la Fundació Wikimedia.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure amb més de 15 milions d'articles dels quals 4 milions són en anglès i 408.439 són en català, que han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món. L'edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l'anglesa, l'any 2001. El  català ocupa la 15a posició en nombre d'articles a la Viquipèdia.

L'edició en català de l'enciclopèdia ha aconseguit el reconeixement de Viquipèdia "perfecta", gràcies al fet que recull 1.000 articles amb contingut de notable qualitat.

L'Obra Cultural Balear també ha premiat Tomeu Martí, l'Escola de Música Ireneu Segarra, Jaume Miró, el Centre de Cultura Tradicional Sarau Alcudienc, Gabriel Bibiloni, David Pagès i l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.

El Premis s'entregaran diumenge que ve, 29 de desembre, en el marc de la Nit de la Cultura al Teatre Principal de Palma.

Anar al contingut