Barcelona

La Viquipèdia, primera al món a aconseguir la catalogació de "perfecta"

L'edició en català de l'enciclopèdia "Wikipèdia" ha estat la primera del món amb la catalogació de "perfecta" després de completar amb continguts de qualitat els mil articles que els experts consideren que ha de tenir una enciclopèdia.

RedaccióActualitzat
L'enciclopèdia de contingut lliure "Viquipèdia" ha obtingut la catalogació de "perfecta" després d'arribar al miler d'articles "amb continguts d'alta qualitat", segons els experts.

La Viquipèdia està dins de la plataforma Amical Wikimedia, associació sense ànim de lucre formada per persones que col·laboren als projectes de la Fundació Wikimedia, entre els quals destaca l'edició en català de la Wikipedia. Aquest fet, li dóna la qualitat i el prestigi que altres idiomes no tenen i suposa una important eina de difusió de la llengua i la cultura catalanes.

La fundació Wikimedia compta amb 140 persones, i es va crear després de l'èxit de la Wikipedia, per la necessitat de coordinar voluntaris, garantir una infraestructura sòlida i tenir cobertura legal. A l'edició catalana, creada el 16 de març de 2001, hi han recopilats uns 400.000 articles, entre els quals s'inclouen el miler que han obtingut el títol.

L'enciclopèdia es manté íntegrament amb donacions, fet que permet que els continguts de les diferents versions de la Wikipedia siguin lliures de pressions econòmiques i polítiques i faciliten poder buscar talents. Amb aquesta finalitat, s'han arribat a acords amb entitats i institucions internacionals per enriquir els seus continguts. Això, a Catalunya, s'ha traduït en aliances amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya i amb l'Institut Català de les Dones.
Anar al contingut