Catalunya

La Viquipèdia obre el concurs "Wiki Loves Monuments"

Durant aquest setembre, la Viquipèdia (l'enciclopèdia oberta en xarxa catalana) brinda la possibilitat de compartir fotografies de monuments catalans a través d'un concurs.

Actualitzat

Amical Viquipèdia
ha impulsat el concurs Wiki Loves Monuments (WLM), una acció que convida els usuaris a compartir les seves fotografies del patrimoni arquitectònic de Catalunya. Aquest concurs pretén recollir el màxim d'imatges possibles en alta qualitat, per tal de nodrir la Viquipèdia i contribuir a difondre el patrimoni immobiliari des d'aquest gran aparador que és l'enciclopèdia lliure.

Per fer el concurs més atractiu i engrescador, Amical Viquipèdia ha comptat amb la participació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra i la Fundació puntCAT, entre d'altres, els quals han aportat els premis de cada modalitat.

Les condicions del WLM són ben simples:
- Que sigui un monument identificat pel seu codi (vegeu les llistes de monuments a la web).
- Que sigui una obra pròpia cedida sota una llicència lliure.
- I que sigui carregada de l'1 al 30 de setembre a la mediateca de fitxers lliures Wikimedia Commons, independentment de la data en què s'hagi fet la fotografia.

I, pel que fa als requisits que valorarà el jurat, cal dir que es tindrà en compte la qualitat tècnica de la fotografia, l'originalitat de la composició i la utilitat per a la Viquipèdia.

Pots acabar-te d'informar, i consultar totes les categories i els premis, en aquest enllaç: Wiki Loves Monuments.
Anar al contingut