Nova York

La Viquipèdia, Facebook i Twitter, entre els moments clau d'internet

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Digitals ha fet pública una llista dels deu esdeveniments que considera més influents en l'evolució recent d'internet. És un rànquing de ventall ampli, on hi caben un web i també una campanya electoral, un aparell innovador i la polèmica transmissió d'arxius musicals entre usuaris.

Actualitzat
L'aparició d'eines tan potents com Facebook i Twitter forma part d'aquest elenc que es remunta deu anys enrere per reconèixer la contribució d'iniciatives que van canviar la forma d'Internet.

La llista completa de la Webby Awards comença amb webs de referència com Craigslists, que va renovar el concepte d'anuncis classificats l'any 2000. Google AdWords és una altra eina vinculada a la publicitat que ajusta l'oferta d'anuncis a les cerques que faci cadascú.

La Viquipèdia és l'enciclopèdia editada pels usuaris, la seva aparició l'any 2001 va posar en joc la idea d'autoria i s'ha convertit en una font en molts idiomes.

El portal d'intercanvi d'arxius musicals Napster va tancar l'any 2001 però va obrir el camí cap als intercanvis d'arxius entre usuaris i els seus efectes encara cuegen.

Els altres moments destacats segons aquesta organització són l'aparició del vídeo online, que ha revolucionat la comunicació d'abast global, la del telèfon iPhone, i l'entrada a borsa de Google.

La llista no es limita a la tecnologia. Així, la campanya electoral de Barack Obama i les protestes dels iranians d'aquest mateix any es presenten com una prova que les noves tecnologies transformen de manera radical les opcions de participació de la ciutadania.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut