Barcelona

La Viquipèdia arriba als 250.000 articles

El projecte Wikipedia va néixer al gener del 2001 amb l'objectiu de crear una enciclopèdia lliure, poliglota i participativa a internet. Els articles els creen i els corregeixen els usuaris que s'hi registren, de manera gratuïta. Aquest fet ha rebut crítiques pel perill que comporta la falta de verificació i de consistència, tanmateix, no n'ha fet tirar enrere els col·laboradors, que han convertit el projecte en l'obra de consulta més gran de la xarxa. La versió catalana va ser la segona d'afegir-s'hi, després de l'anglesa, i a hores d'ara se situa en la catorzena posició d'un rànquing de 271 idiomes.

Actualitzat
Amb l'article sobre la Mare de Déu del Claustre, creat aquest dimarts, s'ha arribat al quart de milió d'entrades a la Viquipèdia, que compta amb més de 322 articles de qualitat reconeguda com els dedicats a Cristòfor Colom, el Pla Cerdà o la baronia de Rialb.

La versió catalana compta amb una participació social activa i els col·laboradors creuen que "encara té molt potencial per millorar si les persones i les entitats que des de fa molts anys treballen activament per crear i difondre coneixement en català s'adonen que han d'implicar-s'hi".

Anar al contingut