La violència masclista creix entre els menors: la història de la Cristina

La Cristina va començar a sortir amb un noi quan tenia 14 anys, però al cap d'un temps va començar a patir maltractament físic, psicològic i violacions. Quan va aconseguir dir prou, ell s'hi va negar i la violència va escalar

Anna Bonet MartínezActualitzat

"Em va agredir físicament i verbalment, hi havia un moment que jo no podia ni moure'm."

Ho explica la Cristina, que quan tenia 14 anys va començar a sortir amb un noi i durant tres anys va patir violència per part d'aquesta parella.

Ell la va amenaçar amb una arma, li va usurpar la identitat digital i es va fer passar per ella. També va publicar fotografies íntimes a les xarxes socials. "És una cosa que no s'oblida mai, però d'això n'he après a no confiar en ningú", afegeix la Cristina.

Segons la darrera estadística del Ministeri d'Igualtat, els joves menors de 19 anys són la franja d'edat on més creix la violència masclista. Cada cop hi ha més agressors i víctimes menors d'edat.

Com altres noies, la Cristina no s'hauria imaginat mai viure aquest calvari, sent tan jove: "De portes enfora, sembla que aquesta persona no podria fer mal ni a una mosca, però en realitat és molt agressiu".

I afegeix: "Em tortura pensar en tot el que m'ha passat i em fa mal veure noies de la meva edat que gaudeixen de la vida i jo he passat la meva joventut amb agressions i violacions."

Finalment, va explicar-ho als seus pares i va denunciar l'agressor. Ara és en un refugi per a dones que pateixen violència masclista, lluny del perill però aïllada de la seva família i amics.

També ha perdut la feina i ha hagut de renunciar als estudis. "Ell pot continuar amb la seva vida, però jo no", lamenta.

Aquest és el seu relat:

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut