Gavà

La vida de divuit dels ferits en l'explosió de Gavà "perilla", segons la consellera Geli

La consellera de Salut, Marina Geli, ha afirmat que "perilla la vida" de 18 dels 23 ferits que estan hospitalitzats per l'explosió d'aquest dimecres en un edifici d'habitatges de Gavà, ja que tenen cremades a més del 60% del cos. La consellera ha explicat en roda de premsa que els 23 ferits en l'explosió estan distribuïts en cinc hospitals i que els més greus es troben, o els estan traslladant, a la Unitat de Grans Cremats de l'hospital de Vall d'Hebron, centre de referència en aquest tipus de lesions. Cinc persones ja han rebut l'alta.

Actualitzat
El balanç de víctimes en l'explosió que hi ha hagut al barri de Ca n'Espinós de Gavà és de 28 ferits, dels quals la gran majoria, 18, estan greus o molt greus i perilla la seva vida. Cinc ja han rebut l'alta.

Set menors estan molt greus. Tenen cremades que van del 15 al 85% del cos i necessiten ventilació assistida. Un vuitè nen es troba en estat greu. Pel que fa als adults, 14 estan greus o molt greus i alguns tenen cremades en més del 60% del cos. És especialment crítica la situació d'una persona que té el 98% del cos cremat. Alguns d'ells, a més, necessiten ventilació assistida i suport vital avançat. D'altra banda, només un dels sis ferits lleus encara continua ingressat.

Marina Geli també ha explicat que per traslladar tots els ferits s'ha fet servir un total de 27 ambulàncies i que des de primera hora del matí un equip de psicòlegs ha anat als centres hospitalaris per atendre'n els familiars.

Els fets

Tot ha començat a les tres de la matinada de dimecres. L'explosió, al número 1 del carrer Vicenç Bou, ha despertat tots els veïns del barri de Ca n'Espinós de Gavà, que segons han explicat s'han vist obligats a traslladar ells mateixos els ferits perquè les ambulàncies i els bombers han trigat a arribar. Aquesta versió, però, és molt diferent de les dels consellers d'Interior i de Salut, Joan Saura i Marina Geli, respectivament, que han parlat tots dos d'una actuació ràpida per part dels serveis d'emergències.

L'immoble ha quedat pràcticament en estat de ruïna. Les quatre façanes s'han enfonsat com a conseqüència de la deflagració i l'estructura també n'ha quedat molt perjudicada. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha dit que s'haurà d'enderrocar perquè "l'afectació és greu". De fet, ja han començat les tasques de retirada de runa. 

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que la causa de l'explosió ha estat una fuita de de gas natural.

Mig centenar de desallotjats


Mig centenar de veïns dels habitatges propers als sinistrat han hagut de ser desallotjats. L'Ajuntament ha habilitat un centre cívic perquè poguessin passar-hi el tràngol i on han rebut atenció i informació, però des del primer moment molts veïns han estat al carrer, abrigats amb mantes i pendents de les novetats. Al cap d'unes cinc hores, els veïns dels edificis contigus de l'afectat han pogut tornar a casa.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut