"La Vida de Brian", a l'esglèsia de la Garriga pel 40è aniversari de l'estrena
La mítica pel·lícula dels Monty Phyton torna als cinemes

"La vida de Brian", a l'església de la Garriga pel 40è aniversari de l'estrena

La sàtira religiosa dels britànics Monty Python torna als cinemes de Catalunya i del món per Setmana Santa

Actualitzat

L'església de Sant Esteve de la Garriga ha ofert el seu temple al Cineclub per projectar "La vida de Brian" aquest dimecres al vespre per commemorar els 40 anys de l'estrena de la cinta. Tot i tractar-se d'una sàtira religiosa, el rector de la parròquia, mossén Santiago Collell, considera que la mítica pel·lícula dels Monty Python ataca més el poder que l'Església
 

"És més la crítica a l'Imperi, a l'ocupació, que no pas a la figura de Crist. Un no s'ofèn si no té ganes d'ofendre's. Tampoc hem de tenir la pell tan fina."

 

 

La sessió està oberta a tothom i és gratuïta, però s'esperen aportacions voluntàries per al Banc d'Aliments de la Garriga. "La Vida de Brian" es podrà veure projectada en una pantalla sobre l'altar de l'església. Martí Porter, portaveu del Cineclub que organitza la projecció, recorda que riure és medicinal:

 

"Riure és sa, és una cosa positiva siguis creient o no creient. No és en absolut cap mena de falta de respecte, cap frivolitat de les creences de cadascú."

 

 

A "La vida de Brian", el protagonista té una mare feminista

 

L'obra mestra dels Monty Python "La vida de Brian" està considerada per molts crítics una de les millors comèdies de la història del cinema. Enguany fa 40 anys i diverses sales de Catalunya, i d'arreu del món, tornen a programar la pel·lícula a la gran pantalla durant la Setmana Santa.

A Barcelona, "La vida de Brian" arriba de manera simultània a una vintena de cinemes el vespre del dia de Sant Jordi, dimarts 23 d'abril.

 

"La vida de Brian" es va estrenar ara fa 40 anys i va aixecar una forta polèmica

 

Una vida absurda plena d'equívocs

"La vida de Brian", del 1979, explica amb humor britànic la vida d'un pobre desgraciat, nascut a Betlem el mateix dia que Jesucrist. Unes confusions absurdes fan que visqui una vida paral·lela a la de Crist i se'l consideri el Messies en una Galilea decadent i caòtica. No hi falta la parodia de personatges i fets bíblics que, en el moment de la seva estrena, van provocar que la pel·lícula es prohibís a algunes parts del Regne Unit i a països com Irlanda o Noruega. Als Estats Units es van produir manifestacions religioses per protestar contra la projecció.

 

 

Els membres de la comanyia Monty Python volien fer una crítica a la fe cega i la religió organitzada, però no van calcular l'abast de la fama que van obtenir i dura fins avui. Els fans de la pel·lícula es pregunten si avui es permetria l'estrena d'un guió amb l'humor com el de "La vida de Brian".  

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut