Dos nuvis, durant el casament
Dos nuvis, durant el casament

El triomf legal d'una dona forçada a casar-se als EUA amb el seu violador als 11 anys

Actualitzat

Sherry Johnson va ser violada quan tenia 8 anys, es va quedar embarassada quan en tenia 10 i es va veure obligada a casar-se amb el violador quan en tenia 11. Té 9 fills i des de fa cinc anys lluita perquè la situació que va viure quan era petita, a l'estat de Florida, no es repeteixi. Finalment, aquest any ha aconseguit que la llei canviï; prohibeix que els menors de 17 anys es casin.

L'home amb qui es va casar, després que nasqués el primer fill, tenia 20 anys, i tots dos pertanyien a la mateixa església. La mare de la nena va considerar que s'havia de casar amb la persona que l'havia deixat embarassada. El noi va anar a viure a casa la mare i la nena, i van seguir tenint fills. Sherry Johnson es va veure obligada a deixar l'escola.

Quan la jove va ser major d'edat, es va divorciar, però de seguida es va tornar a casar amb un home de 37 anys que també la va maltractar físicament i psicològicament. Va tenir dos fills més.

Johnson, que ara té 58 anys, en fa cinc que manté contactes amb les autoritats de Florida perquè es prohibeixi el casament amb menors i ha escrit un llibre sobre la seva vivència: "Forgiving the Unforgivable", "Perdonant l'imperdonable".

L'any 2014 va estar a punt d'aconseguir que es prohibís el casament a les persones de menys de 16 anys; la proposta va tenir bona acollida a la Cambra de Representants de Florida, però no va arribar enlloc al Senat.

Matrimoni infantil a l'estat de Florida

Aquest any, finalment, l'estat de Florida ha aprovat una llei que prohibeix el casament a les persones de menys de 17 anys. Qui tingui aquesta edat i vulgui casar-se, haurà de tenir permís paternal i haurà de superar alguns requisits, com un curs de preparació per al matrimoni. A més a més, les persones de 17 anys no es podran casar amb algú més de dos anys més gran.

La llei que ha adoptat l'estat de Florida és una de les més estrictes de la nació. Tot i així, altres estats com Nova York tenen lleis més dures. Sherry Johnson, però, està contenta amb l'adaptació de la llei a Florida.

 

"Estic molt contenta, encara que la data límit no sigui als 18 anys. Puc adaptar-me al límit de 17 anys amb tots els requeriments."

 

Actualment, Florida permet els casaments a joves de 16 anys amb el consentiment dels pares i permet als jutges decidir si noies encara més joves, en cas d'embaràs, es poden casar.

Matrimoni infantil als Estats Units

El Departament d'Estat considera que el matrimoni forçat atempta contra els drets humans i, en el cas d'haver-hi menors involucrats, una manera d'abús infantil. Tot i així, el matrimoni infantil és legal a tot Estats Units. Entre els anys 2000 i 2010, uns 170.000 menors es van casar al país.

Segons l'agència d'infants de les Nacions Unides, el casament entre menors fa que, en general, aquests tendeixin a deixar l'escola abans d'hora, tinguin més problemes durant l'embaràs i el part, i siguin més pobres que les persones que es casen més grans.

Anar al contingut