Mundial

La victòria de la selecció espanyola omple les portades de tots els diaris, esportius i generalistes

Lògicament, la victòria de la selecció espanyola omple les portades de tots els diaris, esportius i generalistes. El diari "Sport" titula "Un altre Iniestazo històric i campions del món", amb una fotografia del manxec aixecant el trofeu daurat del Mundial. No és l'únic que titula així: "Mundo Deportivo" i el diari "AS" repeteixen titular, i només canvien la fotografia. Al diari de Madrid, la fotografia és la del porter Iker Casillas. Per la seva part, "El 9 Esportiu" titula "Pura llum" i destaca que "Iniesta repeteix un gol com el de Stamford Bridge i dóna a Espanya, en la pròrroga, el seu primer títol mundial després del triomf de l'estil Barça".

Actualitzat
A Madrid, el "Marca" diu "Que sí, que som campions", i explica que 25 milions d'espanyols celebren la victòria al carrer. Avui els diaris d'informació general també dediquen les portades a la victòria de la "Roja". "El Periódico" mostra la imatge dels jugadors espanyols, amb Iniesta al centre, aixecant la copa i assegura que "el món és als seus peus". El titular de "La Vanguardia" corona els jugadors i els anomena "Reis del món", centrant la seva atenció en l'heroi del partit, el blaugrana Iniesta. "El País" és breu i titula "Campions del món", acompanyat de la imatge en què Casillas aixeca la copa. "El Mundo" fins i tot dedica la capçalera a la victòria i el titular situa els jugadors a l'eternitat. L'"ABC" titula amb un breu "Campions" i mostra la imatge de tots els jugadors fent pinya després del gol. Finalment, "Público" fa de la portada i la contraportada un gran pòster amb Casillas aixecant la copa i amb el titular "La Roja, reina".

A França, destaquen la victòria d'una "Gran Espanya", en un partit molt dur per moments, i destaquen especialment l'actuació de Casillas i Iniesta. "Campeón del mundo", en castellà, és el títol de la portada del diari esportiu "L'Equipe", amb la imatge dels jugadors, i a l'interior parla d'"Els veritables galàctics".

"El món a les seves mans" titula el diari econòmic britànic "Financial Times", i "Visca Espanya: Espanya sobreviu a una final brutal per convertir-se en campions del món", escriu el diari "The Guardian", que diu que "els holandesos van intentar per la força bruta impedir que Espanya es convertís en el vuitè campió del món".

La premsa italiana corona Iniesta com l'home del partit, amb un gol tan encertat com el pronòstic del pop Paul, de qui avui els mitjans revelen la procedència italiana, l'illa d'Elba. En Paul és italià, però Espanya pren el relleu a l'anterior campiona del món, que reconeix l'espectacularitat del joc de les "fúries vermelles", un model que ha aconseguit "unir Madrid i Barça gràcies al mite del tiqui-taca", subratlla el diari romà "Corriere dello Sport". "Fa quatre anys els campions érem nosaltres; ara són ells, i en tots els camps. Per a Itàlia, és una lliçó per reflexionar", apunta el rotatiu "Gazzetta dello Sport".

La premsa portuguesa destaca que, després de ser els campions d'Europa el 2008, "els espanyols tornen a ser els millors". "Senyors del món", diu el diari esportiu "A Bola", que també recorda la "selecció holandesa maleïda: tres finals del món, tres derrotes".

I a Holanda, el "Volskrant" titula: "Un altre cop no", referint-se al fet que aquesta és la tercera vegada que Holanda perd una final del Mundial. I el "Trouw" diu: "Els 'oranje' ho hauran de tornar a provar".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut