La víctima de la violació múltiple a Sabadell, obligada a reviure-ho tot en el judici

El fiscal l'ha sotmesa a un dur interrogatori, en què li ha demanat tota mena de detalls i l'ha interrompuda constantment

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

A l'Audiència de Barcelona ha començat aquest matí el judici per la violació en grup d'una jove de 18 anys, a Sabadell, fa dos anys. Dels 7 presumptes implicats, només quatre han arribat a judici, la resta o no els han pogut identificar o han fugit.

La víctima ha estat la primera a declarar en aquest judici, on ha afrontat un interrogatori dur i fred per part del fiscal, sense gens d'empatia, que l'ha interrompuda constantment i li ha demanat tota mena de detalls de les diverses agressions rebudes aquella nit. 

La jove sortia d'una discoteca de Sabadell, el febrer del 2019, quan un home la va abordar per l'esquena, la va agafar pel coll, la va posar contra la paret i la va agredir sexualment allà mateix, "de forma violenta i brusca", com ella mateixa ha explicat.

Després, aprofitant que estava en xoc, se la va endur a una nau abandonada del barri de Can Feu, on el mateix home i dos individus més la van violar repetidament. A la nau hi havia quatre homes més que no van fer res per ajudar-la.

"Em va arrossegar a una habitació sense porta, em va tirar al sofà i em va violar. Plorava moltissim, tremolava molt, els suplicava que em deixessin."

El fiscal li ha preguntat si no va intentar fugir.

"No podia. No era només l'individu que hi havia a la sala, sinó sis persones més que no feien res per ajudar-me. Temia per la meva vida. Si ja havien estat capaços de fer-me tot allò, no sabia si em voldrien matar."


Finalment, la víctima va aconseguir fugir i parar el cotxe d'uns veïns, que la van acompanyar fins a la comissaria dels Mossos. Des d'allà la van traslladar a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on la van atendre.

Tant l'Ajuntament de Sabadell com els veïns, que van sortir al carrer de forma massiva per condemnar els fets, van mostrar el seu suport a la jove.

Només quatre agressors al banc dels acusats

La policia va arribar a investigar, inicialment, fins a 9 homes, d'entre 21 i 53 anys, com a sospitosos d'haver participat en l'agressió o de no haver-la evitat. Finalment en va processar sis, però només quatre seuen ara al banc dels acusats, un com a autor material dels fets i els altres tres com a cooperants necessaris.

Pel que fa als altres dos presumptes violadors, un va fugir, està declarat en rebel·lia i té una ordre de recerca i captura, i l'altre no ha estat mai identificat, tot i que tenen el seu ADN, segons ha explicat, a l'entrada del judici, l'advocat de la víctima.

La fiscalia demana per als quatre acusats penes d'entre 37 i 41 anys de presó.

El judici ha començat amb la declaració de la víctima i continua amb la dels testimonis -un total de 18-, els acusats, les proves pericials i els informes de les parts, abans de les conclusions finals, previstes per aquest dimecres.

Telèfon d'atenció i informació a les víctimes de violència masclista: 900900120

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualCatalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut