La dona denuncia que va estar retinguda diversos dies en un descampat proper a la plaça de les Glòries (EFE)
La dona denuncia que va estar retinguda diversos dies en un descampat proper a la plaça de les Glòries (EFE)
Barcelona

La víctima de la violació del Poblenou va reconèixer els acusats, ara en llibertat

El jutge ha ordenat llibertat provisional per als tres detinguts, als quals s'ha retirat el passaport i hauran de comparèixer un cop per setmana

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció 29 de Barcelona en funcions de guàrdia ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars per als tres detinguts, dos homes i una dona, per una violació múltiple el cap de setmana passat.

Els fets haurien passat en un solar del barri del Poblenou de Barcelona on viuen acampades diverses persones. Segons la declaració de la víctima, els tres acusats l'haurien retingut durant un parell de dies i l'haurien pegat i violat. Els va identificar en les fotografies que li van ensenyar els Mossos d'Esquadra.

Els Mossos busquen ara dos homes més que, segons declaració de la víctima, també estan implicats en la violació, amb diferents graus de participació. Un d'ells estaria ja identificat després de la descripció que la noia ha facilitat a la policia. 

 

La matinada de dimarts, la víctima s'hauria pogut escapar dels seus agressors i caminava desorientada, amb diversos hematomes i amb restes de sang, quan la van veure uns veïns del barri que van avisar els Mossos. La policia la va traslladar a un centre hospitalari on la va visitar un metge forense i on es va posar en marxa el protocol fixat per a víctimes d'agressió sexual.

Poques hores més tard, els Mossos van detenir tres persones: els dos homes estan acusats dels delictes d'agressió sexual i detenció il·legal, i la dona, de detenció il·legal i de lesions lleus.

 

Els tres implicats van passar a disposició judicial ahir, dissabte. Dos d'ells van declarar amb ajuda de traductor i van contestar només a preguntes dels seus advocats i un altre detingut va respondre a totes les parts, segons ha informat el TSJC.

La víctima va reconèixer els tres detinguts i va explicar que la violació la van cometre quatre persones. La noia va declarar amb ajuda de traductor i, a través de la càmera de Gesel, per preservar la seva intimitat, i amb l'assistència d'una psicòloga. La seva declaració s'ha fet com a prova preconstituïda atès que té residència fora d'Espanya.

El jutge ha ordenat la llibertat provisional per als tres detinguts, als quals s'ha retirat el passaport i hauran de comparèixer un cop per setmana. També se'ls ha prohibit abandonar el país.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les mostres d'ADN que es van obtenir al descampat on haurien retingut la víctima no han estat encara nominalitzades. Donat que no hi ha identificació, i després de sentir els diferents testimoniatges, la Fiscalia no ha demanat presó per als tres detinguts pels Mossos.

El jutjat d'Instrucció 29 de Barcelona s'inhibirà en els propers dies i enviarà la investigació d'aquest cas de violació múltiple al jutjat d'instrucció número 8.

La causa contínua oberta per agressió sexual i detenció il·legal.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclista
Anar al contingut