Rodrigo Lanza és a la presó, sense fiança, acusat de la mort d'un home a la sortida d'un bar de Saragossa
Rodrigo Lanza és a la presó, sense fiança, acusat de la mort d'un home a la sortida d'un bar de Saragossa
Saragossa

La versió de Rodrigo Lanza: en defensa pròpia per impedir que l'apunyalessin

Els familiars i amics de Rodrigo Lanza expliquen en un comunicat la seva versió detallada dels fets

RedaccióActualitzat

Els familiars i amics de Rodrigo Lanza, a la presó sense fiança acusat de la mort d'un home a la sortida d'un bar de Saragossa, han emès un comunicat per explicar la seva versió detallada dels fets i desmentir les "informacions que per res s'ajusten" al que va passar.

Segons han explicat, Lanza hauria actuat en defensa pròpia per impedir que l'apunyalessin després de ser insultat i increpat. "Es va defensar amb les seves mans d'un atac amb arma blanca", han assegurat. Lanza va anar a fer una copa al bar on hi havia Víctor Laínez, la víctima, que se'l va quedar mirant fixament i, després d'un breu intercanvi de paraules, li va dir "sudaca de merda, torna al teu país". Veient l'actitud amenaçant de Víctor Laínez  -un home de 50 anys simpatitzant de Falange, segons aquesta organització- i que no parava d'enviar missatges des del mòbil, van marxar un cop acabades les consumicions. Va ser aleshores quan la víctima s'hi va dirigir amb una navalla. Lanza s'hauria defensat, primer amb una puntada de peu i després amb un cop de puny, i va marxar.

"El 8 de desembre Rodrigo es va trobar casualment amb un conegut que anava acompanyat de dues noies i van decidir prendre una copa. Van entrar al bar Tocadiscos. Allà es trobava el senyor Víctor Laínez, assegut a la barra, que es va quedar fixament mirant a Rordrigo. Quan Rodrigo es va seure, Víctor Laínez li va fer un gest com perquè s'apropés. Rodrigo es va acostar per parlar amb ell. Víctor Laínez li va preguntar d'on era, i Rodrigo va respondre que era de Xile. Víctor Laínez li va contestar dient-li "sudaca de merda, torna al teu país". Després d'aquesta conversa Rodrigo va tornar amb els seus acompanyants. Acabades les consumicions van decidir marxar per l'actitud amenaçant de Víctor Laínez. també van tenir por perquè els va semblar que Víctor Laínez estava avisant, des del seu mòbil, altres persones, de la presència dels nois al bar.

"Quan estava sortint per la porta, un dels acompanyants de Rodrigo va advertir que Víctor es dirigia cap a ell amb una navalla. Rodrigo es va girar i va veure Víctor Laínez amb una navalla. Li va donar una puntada de peu per evitar l'apunyalament, però com que Víctor Laínez no es va aturar, Rodrigo va decidir donar-li un cop de puny. Els nois van abandonar el bar immediatament davant la por que hi anessin amics de Víctor Laínez."

Després que la Policia Nacional ha dit que l'agressió hauria començat en un bar perquè la víctima portava uns tirants amb els colors de la bandera espanyola, familiars i amics de Rodrigo Lanza asseguren que Víctor Laínez anava amb una jaqueta negra i no va poder veure en cap cas si era així.

"Rodrigo afirma que Víctor Laínez portava una jaqueta negra tancada i, per tant, en cap moment va poder veure si portava o no tirants ab la bandera d'Espanya."

La família s'ha mostrat "consternada" amb les versions que han difós els mitjans i la xarxa sense escoltar la versió dels testimonis ni que cap jutge hagués pres cap declaració, "vulnerant directives europees que protegeixin la intimitat i la presumpció d'innocència dels investigats".

L'entorn de Rodrigo Lanza han denunciat que "hem rebut innombrables pressions i amenaces".

Després d'expressar respecte pel dolor de la família de la víctima, els familiars i amics de Lanza han reclamat l'oportunitat de tenir una defensa justa.

Lanza, de 33 anys, està acusat d'un delicte d'homicidi. Es dona el cas que va passar cinc anys a la presó acusat d'haver deixat tetraplègic un guàrdia urbà en un desallotjament d'una casa ocupada al carrer Sant Pere Més Baix a Barcelona, l'any 2006. Els fets es van recollir al documental "Ciutat morta", on Lanza negava que fos l'autor de la lesió al guàrdia urbà. Després de complir íntegrament la condemna de presó, cinc anys, Rodrigo Lanza va anar a viure fora de Catalunya -segons el seu entorn familiar- per passar més desapercebut.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut