Barcelona

La versió catalana de "Shrek 4" només es podrà veure en 2D i no en 3D

Primer desencontre entre la Generalitat i les distribuïdores cinematogràfiques des de l'aprovació ara fa uns dies de la llei del cinema. Aquest dijous s'estrena la nova entrega de la pel·lícula "Shrek", però la versió catalana només es podrà veure en 2D i no en 3D. Paramount tenia previst distribuir la cinta també en 3D, però finalment s'ha fet enrere al·legant motius "econòmics i comercials". Així que la versió catalana només es podrà veure a dotze cinemes. Des del Departament de Política Lingüística consideren la decisió de la Paramount la primera reacció contrària a l'aprovació de la llei.

Actualitzat
El secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha afirmat que la reacció no és "del tot inesperada, però sí una mica matussera i poc mesurada. Voldria pensar que acabarà sent una tempesta d'estiu i que al final el marc legal acabarà facilitant que es normalitzin les coses i que la gent tingui a l'abast allò que ha de tenir, que és cinema en llengua catalana".

La nova entrega de la pel·lícula "Shrek" es podrà veure en català a Barcelona, Girona, Alpicat, Manresa, Olot, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Vic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut