Des del territori defensen que l'aplicació de la vacuna es podria efectuar als CAP o hospitals comarcals de proximitat
Des del territori defensen que l'aplicació de la vacuna es podria efectuar als CAP o hospitals comarcals de proximitat (ACN / Laura Fígols)
Barcelona

Els casos de verola del mico es frenen a Catalunya, però el brot encara no està controlat

Salut obre a la Fira de Barcelona l'únic punt on es pot demanar hora per vacunar-se contra la malaltia; té capacitat per administrar 3.000 dosis a la setmana

Actualitzat

L'epidèmia de verola del mico frena l'expansió després d'un estiu complicat. El motiu és la reducció de les conductes sexuals de risc i la immunització. Precisament aquest dimarts ha obert el punt de vacunació de la Fira de Barcelona, l'únic on es pot demanar hora per vacunar-se. 

Amb aquesta instal·lació, Salut vol facilitar l'accés al fàrmac. Hi ha 18 punts més, en què la cita la dona directament el centre sanitari. Els requisits per rebre la vacuna són tenir múltiples parelles sexuals, ser major d'edat, no haver passat la malaltia ni haver rebut la vacuna abans. La Fira té capacitat per posar 3.000 dosis a la setmana i en 24 hores ja han demanat hora 2.400 persones.

El reforç de la vacunació arriba en un moment en què els casos, justament, es van frenant. El brot va començar a finals de maig amb uns quants casos comptats i va anar augmentant progressivament. La pujada va ser especialment pronunciada a finals de juliol. A partir de la segona quinzena d'agost, el creixement s'ha anat alentint.

El brot va començar al maig i durant l'estiu els casos van augmentar força (CCMA)

La tendència a la baixa és bastant generalitzada a Europa i els Estats Units, però a l'Amèrica Llatina els casos estan augmentant. En tot cas, el brot encara no es pot donar per controlat.

Les crides a la precaució haurien tingut efecte, tal com explica el següent vídeo:
 

ARXIVAT A:
SalutVerola del micoVacunes
Anar al contingut