El disc que ha contribuït en superar la barrera del milió d'exemplars ha estat "The Endless River", l'últim disc de la banda bri…
El disc que ha contribuït en superar la barrera del milió d'exemplars ha estat "The Endless River", l'últim disc de la banda britànica Pink Floyd, que va vendre 6.000 còpies en una setmana.
Regne Unit

La venda de vinils al Regne Unit supera per primer cop el milió d'exemplars des del 1996

El disc de vinil més venut d'aquest 2014 és "AM" de la banda britànica Arctic Monkeys, publicat l'any passat

RedaccióActualitzat

Al Regne Unit s'han venut més d'un milió d'àlbums de vinil aquest 2014. Es tracta de la xifra més alta des de l'any 1996, segons ha informat aquest dijous Official UK Chart, la companyia britànica encarregada de l'elaboració de les llistes de popularitat de música i vídeo.

El disc que ha contribuït a superar la barrera del milió d'exemplars ha estat "The endless river", l'últim disc de la banda britànica Pink Floyd, que va vendre 6.000 còpies en una setmana. Tanmateix, aquesta xifra dista considerablement dels mil milions de reproduccions que va tenir la banda britànica One Direction a principis d'aquesta setmana a la plataforma digital Spotify.

"En una era en què tots parlem de música digital, és fantàstic que aquests artefactes tan bonics s'hagin tornat tan populars", va dir emocionat el director de l'Official UK Charts Company, Martin Talbot, a la cadena BBC Radio 5.

El disc de vinil més venut d'aquest 2014 és "AM" de la banda britànica Arctic Monkeys, publicat l'any passat. "Lazaretto", de Jack White, segueix a la banda d'indie rock. La tercera posició l'ocupa el nou CD de la veterana banda Pink Floyd, amb el seu nou àlbum "The endless river".

Segons la Indústria Fonogràfica Britànica (BPI), s'espera que el nombre de vendes segueixi augmentant i la xifra arribi als 1,2 milions d'exemplars, que suposaria el nombre més alt des dels 1,41 milions a què es va arribar fa dinou anys.

Anar al contingut