El risc de rebrot baixa a Catalunya 3 punts, fins a situar-se en els 209
El risc de rebrot baixa a Catalunya 3 punts, fins a situar-se en els 209

La velocitat de contagi de la Covid puja per cinquè dia seguit i frega l'1

La velocitat de transmissió del coronavirus a Catalunya continua pujant: ho fa de 3 centèsimes i arriba al 0,98

RedaccióActualitzat

La velocitat de contagi del coronavirus a Catalunya continua pujant lleugerament, fins al punt que ara gairebé un malalt en contagia un altre. L'Rho, com es coneix aquest terme, puja tres centèsimes i arriba a 0,98. Això vol dir que cada 100 positius en contagien 98. Mentre aquest valor es mantingui per sota d'1 es considera que l'epidèmia decreix.
 

 

Segons les dades que el Departament de Salut ha fet públiques aquest matí, en les últimes 24 hores hi ha hagut 1.357 nous contagis confirmats amb proves PCR i tests d'antígens.

Les xifres d'hospitalitzats i d'ingressats a les UCIs baixen lentament, però són encara massa altes. N'hi ha ja 38 menys.
 

Sí que baixa el nombre de persones que ocupen un llit de crítics. Avui hi ha 400 malalts a les UCI, 18 menys que ahir. Tot i això, el cap de Medicina Intensiva de l'Hospital Vall d'Hebron, Ricard Ferrer, alerta que un augment de contagis provocats per la mobilitat associada al pont posaria en una situació molt delicada les unitats que atenen malalts crítics.
 

 

Aquest dissabte hi ha 45 morts més, arribant a les 16.089 defuncions.


Lluny de l'objectiu per canviar de fase

Que l'Rt estigui a 0,98 vol dir que encara estem més lluny de fer el pas al següent tram de desescalada. Els objectius fixen que ha d'estar per sota de 0,90, però des que el govern va anunciar que aquest dilluns no s'avançava en el desconfinament, no ha parat de créixer.

El canvi de plans en la desescalada no afecta, de moment, les festes de Nadal, en què es modifiquen les restriccions per adaptar-les als sopars i trobades familiars.

La velocitat de contagi es pot consultar per municipis

 

Esperant la vacuna

El govern s'ha marcat com a objectiu vacunar de la Covid 450.000 persones entre el gener i el març i assegura que ho té tot a punt per arrancar aquesta complexa operativa.

Les vacunes de Pfizer, arribades des de Brussel·les, es conservaran a 80 graus sota zero en quatre supercongeladors del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Les residències rebran les primeres dosis de la vacuna i també s'habilitaran punts de vacunació en CAP i hospitals. L'executiu espanyol espera haver vacunat 20 milions de persones al juny a tot Espanya.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut