La Vella de Valls aparta el casteller acusat d'abusar d'una periodista per Sant Fèlix
El cinc de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a Sant Fèlix (ACN)
Valls

La Vella de Valls aparta el casteller acusat d'abusar d'una periodista per Sant Fèlix

L'acusat és mosso d'esquadra i el cos policial ja li ha obert una investigació interna

Redacció / ACNActualitzat

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha apartat el casteller acusat d'abusar d'una periodista durant la diada de Sant Fèlix.

Segons ha confirmat a l'ACN el president de l'entitat, Albert Pedret, van prendre la decisió d'apartar-lo un cop se'ls va informar que s'havien obert diligències judicials contra l'home, que és mosso d'esquadra.

A més, Pedret ha assegurat que l'expulsaran de la colla si la investigació confirma que ell és l'autor dels fets denunciats.

"Ningú no n'ha de tenir cap dubte. Qualsevol altra colla del món casteller reaccionaria de la mateixa manera."


El president de la Colla Vella ha explicat que, després que la Xarxa Audiovisual Local, mitjà on treballa la periodista, es posés en contacte amb ells, van poder parlar-hi. Pedret ha detallat que van col·laborar en tot moment amb ella i que li van donar "tota la informació que demanava a partir de les descripcions que ens va donar".

"Aquests temes formen part de la societat i els castells formen part de la societat. Evidentment, com que les colles castelleres som un reflex de la societat, aquest és un tema molt sensible que s'està treballant. Algunes colles disposen de comissions o de grups de treball, i la Coordinadora també té una comissió d'equitat que hi està treballant."


Pedret ha afegit que la junta directiva de la colla analitzarà quines mesures preventives i de conscienciació poden prendre "perquè fets com aquests no es repeteixin".

La Vella ja va rebutjar els fets quan es van fer públics:

 

L'acusat és mosso d'esquadra i el cos policial ja li ha obert una investigació interna.

La reportera va denunciar divendres passat tocaments i vexacions mentre treballava en la retransmissió castellera. Va presentar una denúncia a comissaria i va identificar un dels autors de l'agressió. A més, ho va fer públic en un fil a Twitter.

 

 

ARXIVAT A:
CastellersAgressió sexual
Anar al contingut