Barcelona

La Vanguardia desmenteix que el CNI controlés la cèl·lula de Ripoll fins a l'atemptat

Actualitzat

Noves revelacions en relació als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, de l'agost del 2017. En aquest cas, les publica La Vanguardia, que contradiu les informacions difoses fa uns dies pel digital Público.

Segons La Vanguardia, ni els serveis secrets ni els cossos policials coneixien els moviments i les activitats dels autors prèviament als atacs.

La Vanguardia titula "La realitat de la investigació del 17-A" i assegura que, en cap cas, ni els serveis d'intel·ligència ni els cossos policials van tenir coneixement dels moviments de la cèl·lula abans dels atemptats. Aporten un informe cronològic elaborat pels Mossos d'Esquadra, amb data 11 d'octubre del 2018, en què es van reconstruir els seus moviments i a través dels seus dispositius mòbils es van poder saber detalls dels seus objectius.

Una informació que, segons el mateix diari, desmenteix l'apareguda a Público en una sèrie titulada "La veritat sobre l'imam de Ripoll", publicada fa uns dies.

Segons el digital Público, Abdelbaki es-Satty va ser confident del CNI fins al mateix dia dels atemptats i els serveis secrets haurien seguit els desplaçaments dels autors per Europa almenys des de sis mesos abans del 17 d'agost. La informació es basava en un informe que els serveis d'intel·ligència, assegurava, havia remès a l'equip d'investigadors dels diversos cossos policials.

La causa, coordinada per l'Audiència Nacional, encara té algunes parts secretes, com els informes que els cossos policials han remès a diversos països, als quals s'han fet peticions sobre moviments i persones amb qui podien haver estat en contacte els autors dels atemptats. Aquesta informació serà clau per acreditar si la cèl·lula que va actuar a Barcelona i Cambrils va rebre alguna mena de suport logístic des de l'exterior.

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut