Vaques pasturant a les muntanyes de la Vall d'Aran
Vaques pasturant a les muntanyes de la Vall d'Aran

La Vall d'Aran demana respecte als animals després de dos atacs de vaques

Els incidents van passar al Pla de Beret, on hi ha bestiar pasturant

Actualitzat

A primera vista pot semblar que les vaques són inofensives, però com qualsevol animal si se les molesta poden atacar. 

És el que ha passat a la Vall d'Aran, on dues persones han estat atacades per dues vaques i, per aquest motiu, des del Consell Generau d'Aran es demana precaució i respecte per a aquests animals.

Els incidents van passar al Pla de Beret, on hi ha bestiar pasturant, i en els dos casos hi han hagut d'intervenir els equips d'emergències.

El primer d'aquests incidents va tenir lloc a començaments del mes de juny passat i la persona afectada va acabar amb ferides al tòrax. El segon, es va produir la setmana passada i es va haver d'evacuar la persona afectada en helicòpter.

Un dels afectats, Pau Vázquez, ha explicat a Catalunya Ràdio que ell i la seva parella no van fer cap imprudència. Segons ha dit estaven fent una ruta i, en acabar, un grup de vaques es va creuar pel camí on eren. Els animals van arrencar a córrer cap ells i els va acabar envestint. 

 

Mesures de prevenció

Arran d'algunes actituds incíviques i d'altres casos diferents com els que ha explicat Vázquez, el conseller de Territori del govern aranès, Francesc Bruna, recorda a la gent que s'han de seguir mesures de prevenció i seguretat davant dels animals a la muntanya.

Apunta que les persones no s'han d'atansar als animals i no han d'anar amb bosses blanques, ja que poden arribar a interpretar que se'ls proporcionarà sal, que és el que els donen els ramaders a les vaques i ho porten en bosses blanques.

Bruna també diu que les fotografies s'han de fer de lluny, sense apropar-s'hi, perquè de vegades es poden produir aquestes situacions de conflicte.

Per la seva banda, Antonio Ané, president de l'Associació de Ramaders de Vaques de la Vall d'Aran, considera que s'haurien de posar cartells informatius.

"S'ha de senyalitzar una mica millor les zones de pastura i d'accés fàcil a la muntanya, perquè la gent prengui consciència  que han de tenir un respecte als animals i l'entorn".

Aquests no són incidents aïllats, els darrers anys hi ha hagut casos de mossegades, cops de peu i caigudes.

Els Agents Rurals també han llançat una campanya per recordar la importància que els gossos estiguin lligats en zones de ramaderia extensiva, després que els atacs d'aquests animals a bestiar hagin augmentat durant els últims anys.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut