Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional (Europa Press)
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional (Europa Press)

Policies nacionals i guàrdies civils es vacunaran a partir de dilluns a les comandàncies

Els vacunaran amb dosis de Moderna, una vacuna que fins ara només s'ha posat als hospitals

RedaccióActualitzat

Finalment, les controvertides vacunacions pendents dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional destinats a Catalunya començarà a partir de dilluns que ve, segons confirmen sindicats.

Ho han avançat fonts de la Guàrdia Civil a Catalunya Ràdio, segons les quals s'està informant els agents de l'hora i el lloc en què se'ls punxarà la vacuna, que serà la de la farmacèutica Moderna. 

La vacuna els la posaran a comandàncies i comissaries dels dos cossos, tal com havien demanat els comandaments, cosa que és una novetat: degut a les seves característiques, aquesta vacuna fins ara no havia sortit dels hospitals.


Vacunació obligada pel TSJC

Arrencarà així el compliment de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, que aquest dimarts va obligar la Generalitat a equiparar les vacunacions d'aquests col·lectius amb les dels Mossos. Es tracta d'uns 7.000 agents en total.

Aquesta resolució fixava un màxim de 10 dies perquè hi hagués el mateix percentatge d'agents dels cossos policials estatals vacunats que de la policia autonòmica i les policies locals.


Picabaralla entre administracions

Els responsables del Departament de Salut van negar el mateix dimarts que hi hagués hagut cap mena de discriminació, i van atribuir les diferències a les dificultats de coordinació amb els responsables policials i a l'aturada de la vacunació amb AstraZeneca.

La delegació del govern español a Catalunya va negar aquest dimecres haver trigat a facilitar les llistes d'agents a vacunar, negació que va ser contraargumentada pels responsables de la Generalitat.

El TSJC va actuar a instàncies de les denúncies de dos sindicats policials, que fa dies que acusen la Generalitat de discriminació en les vacunacions als diferents cossos policials i asseguren que la vacunació dels policies arreu d'Espanya és similar a la dels Mossos.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesGuàrdia CivilPolicia Nacional
Anar al contingut