Barcelona

La Ustec veu "precipitat" el nou calendari i critica que se suprimeixi la jornada intensiva al juny

El sindicat majoritari de mestres, la Ustec, considera "precipitats" els canvis en el nou calendari escolar i indica que l'eliminació de la jornada intensiva al mes de juny és un "disbarat". També ha assegurat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que els mestres tindran poc temps per preparar les classes al setembre. Des de les associacions de mares i pares d'alumnes es veu bé l'escurçament de les vacances d'estiu, però alerten que el Departament d'Educació ha de posar els recursos per afrontar la setmana de vacances del febrer ja que ells no podran assumir l'organització de les activitats per aquella setmana.

Actualitzat
Els sindicats retreuen al Departament d'Educació que hagi tirat pel dret sense consultar-los. Rosa Canyadell, portaveu d'Ustec, ha resumit així les seves queixes: "Reivindiquem la jornada intensiva, creiem que quatre dies al setembre són insuficients i pensem que al mes de febrer han de tenir molt clar que hi ha d'haver activitats gratuïtes on puguin estar els nanos."

Precisament, la manera com s'organitzarà aquesta setmana de festa al segon trimestre és el que preocupa Walter García, president de la federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (FaPaC). Des de les associacions de mares i pares es veu molt bé l'escurçament de les vacances d'estiu, però alerten que el Departament d'Educació ha de posar els recursos per afrontar la setmana de vacances del febrer. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Walter García ha explicat que"l'administració educativa s'hauria de fer titular dels seus centres públics" i que, a més de la part lectiva, "hauria d'assumir també la part complementària". "No pot ser que ens deixin allà al centre i que ens arreglem com puguem", ha dit el president de la FaPaC. "Al final s'obliga uns certs voluntaris a carregar-nos d'obligacions legals, econòmiques...", ha conclòs.

Per la seva banda, el Departament d'Educació no preveu recursos extraordinaris per finançar les activitats d'aquesta setmana de festa. Hi haurà els mateixos ajuts per a famílies amb renda baixa que es donaven al setembre. Així ho ha dit la secretària general del Departament d'Educació, Dolors Rius, que ha assegurat que sí que hi haurà ajudes per garantir l'accés a les activitats extraescolars del febrer. "Farem la mateixa política d'ajudes que estem fent ara amb les escoles obertes al juny i al setembre. El que es mira amb aquestes ajudes és de garantir que aquelles famílies amb una situació econòmica més desafavorida puguin accedir igualment a aquestes activitats i el límit del preu no sigui excloent per aquells nens i nenes", ha dit.
Anar al contingut