Imatge d'arxiu de la planta de Nissan a Barcelona
Imatge d'arxiu de la planta de Nissan a Barcelona
Barcelona

La USOC es converteix en la primera força sindical als centres de Nissan a Barcelona

El sindicat USOC s'ha convertit en la primera força als centres de Nissan a Barcelona, segons els resultats de les eleccions sindicals que s'han fet aquest dijous. Tant la USOC com la UGT, que fa un mes van firmar l'acord amb la direcció per treballar més pel mateix salari a canvi d'aconseguir la fabricació d'un nou model, han sortit reforçats de les eleccions, en detriment de Comissions Obreres i la CGT, que s'hi van oposar. En el cas de Comissions, ha passat de ser la primera força a la planta de la Zona Franca a la segona, per darrere de la USOC.

Actualitzat
El sindicat USOC ha revalidat els seus 27 delegats als centres de Nissan a Barcelona. D'aquesta manera, manté la majoria i es converteix en la primera força sindical. A la planta de la Zona Franca, la més gran que l'automobilística té a Catalunya ha obtingut onze representants enfront dels set de CCOO, que fins ara tenia majoria amb deu.

En les eleccions sindicals celebrades aquest dijous, la USOC ha ampliat distàncies amb CCOO, que passa de 21 delegats a 16. La resta del comitè de la planta de la Zona Franca ha quedat format per cinc delegats de la UGT, un menys que els que va obtenir el 2007, i dos de la CGT, dos menys que fins ara.

Un total de 3.572 treballadors estaven convocats per escollir els 55 delegats, repartits entre els cinc centres de treball que té Nissan a la província de Barcelona, que han quedat repartits així: 27 d'USOC; 16 de CCOO; 10 de la UGT i 2 de la CGT. A la planta de la Zona Franca, on treballen 3.048 persones, s'han escollit 25 representants, quatre menys que el 2007 arran de la retallada de la plantilla, que s'ha reduït unes 1.600 persones en els últims quatre anys.

A la planta de Montcada i Reixac, que ha reduït el comitè de 13 a 9 delegats, la USOC n'ha obtingut cinc; CCOO, dos, i la UGT, dos més. A la planta de recanvis de Nissan s'ha mantingut l'estructura sindicat actual: tres representants per a la USOC, tres per a CCOO i tres més per a la UGT. A Nibsa, l'empresa comercial de Nissan, on treballen 140 persones, la USOC ha passat de sis a cinc representants i CCOO, de tres a quatre. I finalment, en el seu centre de distribució, al port de Barcelona, la UGT ha perdut l'únic repersentant que tenia a favor dels tres de la USOC.

Les eleccions sindicals arriben quan fa un mes que els treballadors de Nissan de les plantes de la Zona Franca i de Montcada i Reixac van votar en referèndum a favor del pla de reducció dels costos que els havia demanat la companyia per tal de ser més competitius i optar a la fabricació d'una camioneta lleugera o "pick up".
Anar al contingut