Investigadors fent recerca en un laboratori, en una imatge d'arxiu.
Investigadors fent recerca en un laboratori, en una imatge d'arxiu.
Tarragona

La URV calcula que rep entre un 15 i un 20% menys de l'Estat per fer recerca

La Universitat Rovira i Virgili calcula que l'aportació de l'Estat en la recerca que es fa en aquest centre universitari ha caigut entre un 15 i un 20%. Segons el rector, aquesta rebaixa està deixant alguns projectes sense finançament. La URV calcula que rep entre un 15 i un 20% menys de l'Estat en recerca.

Redacció Actualitzat
La Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona, calcula que l'aportació de l'Estat en la recerca que es fa en aquest centre universitari ha caigut entre un 15 i un 20%. Segons el rector, aquesta rebaixa està deixant alguns projectes sense finançament.

El rector, Francesc Xavier Grau, es queixa que la recerca s'hagi convertit en la part més dèbil del sistema universitari i lamenta que s'estigui desaprofitant el potencial investigador de centres com la Rovira i Virgili.

"Hem tingut una reducció molt significativa que posa en cert perill els projectes de recerca que fan els investigadors. Els projectes són trianuals, normalment, s'acaba un projecte, en demanes un altre i és possible que aquest no te'l donin. Això ja ha passat algunes vegades i el que genera és grups de recerca amb capacitat per fer recerca sense projectes."

El rector de la URV ha explicat que, malgrat l'augment del preu de la matrícula, el nombre d'alumnes no ha caigut i s'ha mostrat confiat que les taxes no es tornaran a incrementar d'ara endavant.

Anar al contingut