Terrassa

La UPC dissenya la primera samarreta que elimina per complet la suor

Les taques de suor a la roba just a la zona de les aixelles podrien tenir els dies comptats si es generalitza l'ús de la samarreta que han dissenyat des de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El Centre d'Innovació Tecnològica de la UPC al campus de Terrassa ha inventat una samarreta que fa desaparèixer la suor corporal i que està pensada sobretot per a persones que pateixen hiperhidrosi, que suen sis vegades més del que és habitual. El secret és un sistema de doble capa.

Actualitzat
La UPC i l'empresa catalana SUTRAN S.L. han inventat la primera samarreta que elimina la suor corporal. El secret d'aquesta innovadora samarreta, ja disponible per 22 euros, és un sistema de doble capa amb una càmera d'aire que permet absorbir i evaporar la suor corporal sense que deixi petjades a la nostra roba.

La samarreta té dues capes de teixit lligades amb una nova tècnica que forma una càmera d'aire. El teixit que està en contacte amb la pell té molta capacitat d'absorció de manera que s'absorbeix la suor que queda en una fase intermèdia entre els dos teixits i s'evapora gràcies a la càmera d'aire. Mentrestant, el teixit exterior, tot i que té un aspecte com el d'una samarreta normal, té un acabat específic que impedeix el pas de la suor i el fa impermeable. A més, les costures de les mànigues estan cosides amb una tècnica especial que les segella completament.

Aquesta peça de roba que fa desaparèixer la suor ja està a la venda per un preu de 22 euros. Tot i que està dissenyada per a les persones que pateixen hiperdrosi, un trastorn que els fa suar sis vegades més del que és habitual, també pot ser útil per a persones que suen més per estrès o per a professionals com ara artistes que prefereixen lluir la seva roba sense marques.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut