"Prestige"

La Universitat de la Corunya diu que els nivells cancerígens als productes pesquers són normals

L'endemà de fer-se públics els resultats d'un estudi sobre l'impacte de la contaminació del "Prestige", el coordinador de l'informe va haver de donar explicacions per l'alarma social que ha creat. En el citat estudi s'afirma que alguns productes pesquers de la zona afectada pel "Prestige" podrien contenir elements cancerígens. Immediatament, el govern del PP va desmentir aquest fet. Avui, el coordinador de l'estudi ha reiterat l'autenticitat d'aquestes dades però les relativitza: al medi ambient hi ha agents cancerígens, però l'important és el nivell de concentració.

Actualitzat
El vicedegà de la Facultat de Biologia de la Universitat de la Corunya, Juan Freire, coordinador de l'estudi fet públic sobre l'impacte de la contaminació del "Prestige", ha assegurat que s'ha "malinterpretat" el resultat del seu informe. Freire ha explicat: "S'han utilitzat algunes coses per transmetre una idea que jo crec que és equivocada" i ha afegit que el que més ha cridat la atenció ha estat haver parlat d'agents cancerígens. En aquest sentit, Freire ha explicat que "no és que hi hagi agents cancerígens al peix, és que hi ha agents cancerígens a tot el medi ambient". El professor Feire ha indicat que "el problema no és que hi hagi agents cancerígens, sinó el grau de concentració d'aquests" i ha recordat que sempre s'ha dit que el fuel del "Prestige" tenia aquests agents, però que "el que no és cert és que aquests agents cancerígens tinguin uns nivells tan alts que siguin preocupants". El científic, coordinador de l'estudi, ha afirmat que "ell i la seva família consumiran peix de les zones afectades per la marea".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut