El rector de la UB, Dídac RaEl rector de la UB, Dídac Ramirez, junt amb altres càrrecs de la universitat.
La UB deixarà d'ingressar 81 milions del pressupost públic dedicat a les universitats.
Barcelona

La Universitat de Barcelona rebaixarà un 3% la plantilla per fer front a les retallades

La Universitat de Barcelona deixarà de rebre aquest any 81 milions d'euros de la Generalitat. El centre, que assegura que no faran "retallades preventives" i que no descarta "endeutar-se" tal com preveu la llei, ja ha anunciat que haurà d'acomiadar treballadors per equilibrar els números. Per ara han previst una reducció del 3% de la plantilla, però es podria ampliar fins al 5%, tal com reclama el govern català. Per assolir-ho es deixaran de cobrir baixes per jubilació i es prescindirà de bona part dels professors associats a temps parcial. La UB també ha congelat una part del pressupost que tenia previst per aquest any.

Actualitzat
La tisorada del govern d'Artur Mas arriba també a les universitats i la de Barcelona ha anunciat aquest divendres com pensa fer-hi front.

Les retallades afectaran el funcionament de la institució i el rector, Dídac Ramírez, ha assegurat que estan "preocupats", però que faran el possible per "mantenir la qualitat del servei". Dels 81 milions que deixaran d'ingressar, 43 corresponen a despeses de funcionament ordinari, i 38 a inversió.

El capítol de personal assumirà part de la retallada, amb una reducció de plantilla del 3% que podria veure's incrementada fins al 5%. Els responsables de la universitat asseguren que es mantindran els treballadors amb contracte i jornada completa. En canvi, qui haurà de patir són els professors associats i a temps parcial. Tampoc se substituiran les baixes per jubilació.

Ramírez ha sugerit que classes amb menys de 15 alumnes són insostenibles i ha avançat que les biblioteques tancaran durant tres setmanes a l'agost per estalviar en subministrament.

L'estalvi també ha d'arribar per un augment dels ingressos de la universitat, que preveu llogar els seus espais, per una reducció de departaments i per l'autorització de generar dèficit.

El rector de la UB ha reclamat a la Generalitat que repensi les retallades a les universitats i ha manifestat el seu desig que es doni a aquests centres el mateix tracte preferent que a l'educació obligatòria.

Anar al contingut