Brussel·les

La Unió Europea recomana no passar massa hores sota el sol i no refiar-se de la protecció de cremes solars

Les platges comencen a omplir-se aquests dies. És un espai de relax i lleure, però cal parar atenció davant alguns perills que amaga. Un de ben conegut és el mal que pot fer l'exposició al sol durant massa temps. La radiació ultravioleta és força alta i el millor que es pot fer per no sortir-ne escaldat és, òbviament, evitar-la. Això és complicat, tothom ho sap; també les autoritats europees, que, conscients d'això, han publicat un seguit de recomanacions a l'hora d'anar a la platja. Un advertiment: les cremes solars amb referències a una "protecció total" també deixen passar radiacions.

Actualitzat
La Unió Europea està pensant una normativa que entrarà en vigor a partir d’aquest estiu i que preveu, entre altres coses, un nou etiquetatge de les cremes solars que eviti “referències falses com les que prometen una ‘protecció total’”. Això és el que ha anunciat el comissari europeu de Sanitat, Markos Kyprianou, en un intent de Brussel·les per sensibilitzar la població dels riscos de passar-se massa hores a la platja.

El comissari avisa que fins i tot les cremes amb un factor superior al 50 deixen passar radiacions ultraviolades. Per això subratlla que el que cal fer és posar-se crema a consciència. Això vol dir, untar-se tot el cos diverses vegades, sobretot després de banyar-se. Als més petits se’ls hauria de posar l’equivalent a unes sis culleradetes de cafè plenes de crema solar en cada aplicació.

I encara una recomanació important: utilitzar mesures de prevenció addicionals per evitar els perjudicis que poden causar els rajos UVA i UVB. Aquestes mesures serien, a banda de cremes que protegeixin d’aquests dos tipus de rajos, també portar barrets, evitar passar-se massa estona sota el sol entre les 11 del matí i les 3 de la tarda, i si pot ser posar-se sota l’ombra en les hores en què el sol pica de valent.
Anar al contingut