La Unió Europea obrirà fronteres a les persones amb vacunes aprovades per l'EMA
Turistes a l'aeroport de Palma, aquest mes de maig (EFE/Cati Cladera)

La Unió Europea obrirà fronteres a les persones amb vacunes aprovades per l'EMA

També té previst ampliar la llista de països extracomunitaris des dels quals es permet entrar a la UE en funció de la seva bona situació epidemiològica

RedaccióActualitzat

La Unió Europea permetrà l'entrada als ciutadans de països extracomunitaris que ja estiguin immunitzats amb la pauta completa de vacunes aprovades per l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

L'acord, assolit aquest dimecres, que encara ha de ser aprovat formalment pel Consell Europeu, obrirà les portes de la UE a ciutadans procedents de països com el Regne Unit o els Estats Units, sempre que faci almenys 14 dies que estan completament vacunades.

L'aprovació definitiva d'aquesta obertura de fronteres arribarà "en breu", segons Christian Wigand, portaveu de la Comissió Europea, que ha valorat que "permetrà reprendre de manera progressiva els viatges internacionals cap a la UE i fer-ho de manera segura".

Wigand ha remarcat que aquesta actualització de la política de la UE sobre els viatges de procedència extracomunitària arriba dues setmanes i mitja després que la Comissió Europea s'hi pronunciés a favor.

La mesura, en qualsevol cas, és una recomanació, perquè els estats de la UE són sobirans sobre la gestió de les seves fronteres. A més, per no donar un tracte diferenciat als turistes estrangers, només podran aplicar-la els estats de la UE que ja tenen en compte la vacunació a l'hora de permetre l'entrada als ciutadans europeus.


Reforç del "fre d'emergència"

L'obertura de la UE al turisme es completarà també, en breu, amb l'ampliació de l'anomenada "llista blanca" de països des dels quals es permet viatjar, en considerar que tenen una situació epidemiològica bona.

Actualment, més enllà dels viatges considerats essencials, es permet l'entrada a la Unió Europea dels viatgers procedents de set països extracomunitaris: Austràlia, Corea del Sud, Israel, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, i Tailàndia

La UE també ha aprovat, en paral·lel a aquesta obertura, un reforç de l'anomenat "fre d'emergència" que permetrà actuar amb caràcter urgent per tancar fronteres o aplicar altres restriccions a tercers països quan es consideri necessari fer-ho per evitar riscos sanitaris i epidemiològics com l'entrada de noves variants.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaUnió Europea
Anar al contingut