Brussel·les

La Unió Europa investiga Draghi per conflicte d'interessos

L'organisme de control intern de la Unió Europea investiga si la pertinença de Mario Draghi al Grup dels 30 crea un conflicte d'interessos amb el seu càrrec de president del Banc Central Europeu, ja que aquest fòrum internacional el componen líders financers dels sectors públic i privat.

RedaccióActualitzat
Mario Draghi va prendre possessió, a l'octubre de l'any passat, del càrrec de president del Banc Central Europeu.

El testimoni l'hi passava el seu antecessor, Jean-Claude Trichet. Tots dos formen part d'un grup internacional de líders financers, el Grup dels 30 (G30). El grup per la transparència de la Unió Europea va dir el mes passat que "suposadament  Draghi manté estrets lligams amb el grup i participa en reunions tancades". També va afegir que el G30 "té totes les característiques d'un grup de pressió pels grans bancs privats internacionals i el president del Banc Central Europeu no n'hauria de poder ser membre, ja que es plantegen dubtes sobre la independència del banc".

Ara, l'organisme de control intern de la Unió Europea investiga si realment crea un conflicte d'interessos, ja que aquest fòrum internacional el componen líders financers dels sectors públic i privat. La portaveu del defensor del poble europeu, Grundi Gadesmann, ha explicat que el mes de juny van rebre una queixa, que van enviar una carta al Banc Central Europeu i que "ara estem esperant una resposta". I ha afegit que el BCE té de marge fins a l'octubre per respondre.

Un portaveu del BCE ha confirmat haver rebut una notificació del defensor del poble europeu i que la respondran dins del termini fixat. De tota manera, ha rebutjat qualsevol al·legació que pugui haver-hi un conflicte d'interessos.

De fet, el nomenament de Draghi, que havia format part del banc d'inversions Goldman Sachs, va aixecar una certa polseguera en el seu moment perquè algunes veus van assegurar que des de l'entitat americana ell estava al corrent de les operacions financeres europees, incloent les transaccions en què Grècia va amagar deute.










VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut