Malí suspesa a Unió Africana
Els militars que han provocat el cop d'estat a Mali, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Addis Abeba

La Unió Africana suspèn Mali després del cop d'estat

La Unió Africana ha suspès Mali com a membre de l'organització fins que recuperi l'ordre constitucional, després del cop d'estat d'aquest dimecres a Bamako. La decisió l'ha adoptada el Consell de Pau i Seguretat en una reunió convocada a Addis Abeba, seu de l'organització, per tractar aquesta crisi. En acabar, el president de la comissió de la Unió Africana, Jean Ping, ha explicat que si l'exèrcit es consolida al poder, l'ens panafricà passarà a una altra fase, que inclouria la congelació de béns i la prohibició de viatjar per als autors del cop.

RedaccióActualitzat
El capità que ha comandat el grup militar autor del cop d'estat de Mali ha assegurat que tornarà el poder als civils en un termini màxim de nou mesos. Amadu Haya Sanogo ha manifestat que l'objectiu és que Mali tingui un exèrcit competitiu, equipat i professional.

Alhora, la comunitat internacional ha obert la via a possibles sancions. La Unió Europea, el Banc Mundial i el Banc Africà pel Desenvolupament ja han suspès les ajudes. El cop militar ha suposat la supressió de la Constitució i la destitució del govern i del president, Amadou Toumani Touré, que, segons Jean Ping, es trobaria en una ambaixada a Bamako sota la protecció dels seus afins.

Per la seva banda, el moviment armat tuareg, que es va alçar en armes al gener per aconseguir la independència del nord de Mali, continuarà l'ofensiva enmig del desconcert que ha generat l'aixecament militar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut